Porce ochuceného kapra upečené v alobalu spolu se žampiony, šunkou, kečupem a máslem.
Ingredience:
4 ks | porce kapra nebo jiné ryby |
4 ks | plátků šunky |
6 ks | větších žampionů |
4 lžíce | pikantního kečupu |
3 lžíce | másla |
worcester | |
citronová šťáva | |
mletý kmín | |
olej na potření alobalu | |
sůl |
Postup:
1. Na 1 lžíci rozehřátého másla osmahneme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a ochutíme kmínem
2. Očištěné porce kapra opláchneme, osušíme, osolíme, položíme na čtverce alobalu potřeného olejem a pokapeme citronovou šťávou
3. Porce kapra poklademe žampiony, na nudličky nakrájenou šunkou, na každou porci dáme 1 lžíci kečupu, zakapeme worcesterem, přidáme lupínky zbylého másla a alobal dobře uzavřeme
4. Vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme 15-20 minut.
5. Podáváme s bramborovými hranolky a zeleninovou oblohou.