REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní hrouzci, pečení v rajčatové omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hrouzci upečení v troubě zalití domácí rajčatovou omáčkou.


Ingredience:
700 ghrouzků
300 grajčat
200 mlocta zředěného vodou
2 ksstroužky česneku
1 kscibule
zelená petrželka
olej
sůl

Postup:

1. Na pánvi na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a petrželku, jakmile cibule zesklovatí, přidáme pokrájená rajčata, chvíli vše podusíme
2. Přidáme zředěný ocet, pokrm zamícháme a ještě chvíli podusíme, pak omáčku rozmixujeme nebo propasírujeme přes cedník
3. Rajčatovou omáčku znovu nalijeme na pánev, osolíme, opepříme a vložíme do ní očištěné a vykuchané hrouzky
4. Pomalu pečeme v troubě vyhřáté na 180-190 °C tak 30-40 minut.

Doporučení:

Podáváme s teplými tousty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy