Hrouzci upečení v troubě zalití domácí rajčatovou omáčkou.
Ingredience:
700 g | hrouzků |
300 g | rajčat |
200 ml | octa zředěného vodou |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | cibule |
zelená petrželka | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Na pánvi na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a petrželku, jakmile cibule zesklovatí, přidáme pokrájená rajčata, chvíli vše podusíme
2. Přidáme zředěný ocet, pokrm zamícháme a ještě chvíli podusíme, pak omáčku rozmixujeme nebo propasírujeme přes cedník
3. Rajčatovou omáčku znovu nalijeme na pánev, osolíme, opepříme a vložíme do ní očištěné a vykuchané hrouzky
4. Pomalu pečeme v troubě vyhřáté na 180-190 °C tak 30-40 minut.
Podáváme s teplými tousty.