REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné papriky v pikantní zeleninové omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Masovou směsí plněné papriky servírované podlité ostřejší zeleninovou omáčkou připravenou z rajčat, rajčatového protlaku, oliv, jarní cibulky, na kousky pokrájené zelené papriky ….


Ingredience:
7 kszelených paprik
2 ksvětší rajčata
2 ksjarní cibulky i s natí
2 ksstroužky česneku
1 kshouska
1 kschilli paprička
500 gmletá směs hovězího a vepřového masa
200 grajského protlaku
100 gčerných oliv
1 lžíceworchestru
1 dlmléka
tymián
pepř
sůl

Postup:
  1. Mleté maso promícháme s předem namočenou žemlí v mléce, na jemno nasekanou cibulkou, utřeným česnekem, směs ochutíme worchestrem, pepřem, solí
  2. U 6 paprik seřízneme vršky (ty nevyhazujeme, nakrájíme do omáčky), zbavíme jádřinců, naplníme masovou směsí
  3. Papriky narovnáme do pekáče, podlijeme trochou vody, přidáme rajský protlak, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme při 180- 200 C, 30 minut, občas papriky otočíme
  4. Po půlhodině přidáme k paprikám poslední sedmou papriku nakrájenou na kousky, vršky od plněných paprik, nasekanou chilli papričku zbavenou jadřince, rajčata, černé olivy, omáčku ochutíme tymiánem, pepřem solí, pečeme až zelenina, změkne
  5. Pečené papriky na talíři podlijeme omáčkou se zeleninou, podáváme například s rýží.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy