Masovou směsí naplněné papriky, obalené v listovém těstě, upečené v troubě.
Ingredience:
6-8 ks | dlouhých zelených paprik |
2-3 ks | stroužky česneku |
1 ks | cibule |
1 ks | vejce na potření |
1 balení | listového těsta |
2 hrsti | směsi čerstvých zelených bylinek (koriandr, bazalka, petrželka ...) |
400 g | mleté masové směsi |
pepř | |
olej | |
sůl | |
papír na pečení |
Postup:
1. Nejprve si připravíme masovou směs; na dobře rozpáleném oleji zprudka opečeme mleté maso, které dochutíme prolisovaným česnekem, bylinkami, solí a pepřem, sundáme ze zdroje tepla a necháme vychladnout
2. Omyté, osušené papriky z jedné strany podélně rozkrojíme, opatrně vyndáme jadřince, stopky necháme, připravené papriky pak naplníme masovou směsí
3. Listové těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše, nakrájíme na dlouhé pruhy, kterými omotáme naplněné papriky, skládáme je na plech vyložený papírem na pečení
4. Zabalené papriky potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péci
5. Pečeme v troubě vyhřáté na 180-190 °C dozlatova.
Papriky můžeme ještě před pečením posypat sezamovým semínkem nebo hrubozrnnou solí.