REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné paprikové lusky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené paprikové lusky, plněné kuřecí zeleninovou rýži.


Ingredience:
250 gkonzervovaných krájených rajčat
175 gdlouhozrnné rýže
100 gchoriza nebo paprikové klobásy
600 mlkuřecího vývaru
1/2 lžičkysladké mleté papriky
1/2 lžičkysušeného oregana
1/2 lžičkysušeného tymiánu
2 lžícenasekané petrželky
1 lžíceolivového oleje + na potření plechu
2 kskuřecích prsních řízků
2 ksřapíkatého celeru
4 ksčervených paprik
sůl

Postup:

1. Kuřecí prsa opláchneme, osušíme, nakrájíme na malé kousky, zlehka osolíme
2. V kastrolku na rozehřátém oleji opékáme asi 4 minuty ze všech stran nakrájené maso spolu s kousky nakrájeného choriza, pak vyjmeme a dáme stranou
3. Do oleje vložíme na plátky nakrájený celer, opékáme asi 3 minuty, pak přidáme mletou papriku, tymián, oregano a propláchnutou, okapanou rýži, přilijeme vývar, promícháme a vše 10 minut vaříme, nakonec vmícháme rajčata a vaříme dalších 10 minut, opět dle chuti osolíme
4. Papriky omyjeme, rozpůlíme, vyřízneme semeníky, naplníme rýžovou směsí promíchanou s masem a uzeninou, poklademe na vymaštěný plech, zakryjeme alobalem
5. Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C (horkovzdušné na 160 °C), pečeme asi 25 minut a podáváme posypané na drobno nasekanou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Grissini – tyčinky urozeného původu

Příběh grissin je spjat s Turínem a rodem Savojských. V Itálii nechybí na žádném stole, jsou dokonalé jako snack k sýrům a uzeninám či na vaření. Věděli jste ale, že vznikly už před stovkami let?

číst dále ...

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Používejte místo cukru med, chutná skvěle a prospívá organismu

Je cukr neodmyslitelnou součástí vaší kuchyně, posezení u kávy i pomocníkem proti stresu? Potom si zaděláváte na nemalé zdravotní potíže. Problém je v použití rafinovaného cukru, kterému se ne nadarmo přezdívá bílý jed. Jeho konzumaci byste měli omezit na minimum. Cukr však není jediným sladidlem, skvělou alternativou je zejména med. Chutná skvěle, je zdravý a osladíte s ním nejen šálek čaje.

číst dále ...

Vynikající salát pokaždé jinak

Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod především tipy na nejrůznější domácí saláty. Rychle ale vyžeňte z hlavy představu zvadlých zelených lístků s kousky rajčete. Pořádný salát je kombinací luštěnin, celozrnných plodin, sýrů, masa či oříšků a lahodné zeleniny. K tomu, abyste jej dochutili rozhodně nebudete potřebovat majonézu ani kečup!

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy