Pečené paprikové lusky, plněné kuřecí zeleninovou rýži.
Ingredience:
250 g | konzervovaných krájených rajčat |
175 g | dlouhozrnné rýže |
100 g | choriza nebo paprikové klobásy |
600 ml | kuřecího vývaru |
1/2 lžičky | sladké mleté papriky |
1/2 lžičky | sušeného oregana |
1/2 lžičky | sušeného tymiánu |
2 lžíce | nasekané petrželky |
1 lžíce | olivového oleje + na potření plechu |
2 ks | kuřecích prsních řízků |
2 ks | řapíkatého celeru |
4 ks | červených paprik |
sůl |
Postup:
1. Kuřecí prsa opláchneme, osušíme, nakrájíme na malé kousky, zlehka osolíme
2. V kastrolku na rozehřátém oleji opékáme asi 4 minuty ze všech stran nakrájené maso spolu s kousky nakrájeného choriza, pak vyjmeme a dáme stranou
3. Do oleje vložíme na plátky nakrájený celer, opékáme asi 3 minuty, pak přidáme mletou papriku, tymián, oregano a propláchnutou, okapanou rýži, přilijeme vývar, promícháme a vše 10 minut vaříme, nakonec vmícháme rajčata a vaříme dalších 10 minut, opět dle chuti osolíme
4. Papriky omyjeme, rozpůlíme, vyřízneme semeníky, naplníme rýžovou směsí promíchanou s masem a uzeninou, poklademe na vymaštěný plech, zakryjeme alobalem
5. Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C (horkovzdušné na 160 °C), pečeme asi 25 minut a podáváme posypané na drobno nasekanou petrželkou.