REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné paprikové lusky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené paprikové lusky, plněné kuřecí zeleninovou rýži.


Ingredience:
250 gkonzervovaných krájených rajčat
175 gdlouhozrnné rýže
100 gchoriza nebo paprikové klobásy
600 mlkuřecího vývaru
1/2 lžičkysladké mleté papriky
1/2 lžičkysušeného oregana
1/2 lžičkysušeného tymiánu
2 lžícenasekané petrželky
1 lžíceolivového oleje + na potření plechu
2 kskuřecích prsních řízků
2 ksřapíkatého celeru
4 ksčervených paprik
sůl

Postup:

1. Kuřecí prsa opláchneme, osušíme, nakrájíme na malé kousky, zlehka osolíme
2. V kastrolku na rozehřátém oleji opékáme asi 4 minuty ze všech stran nakrájené maso spolu s kousky nakrájeného choriza, pak vyjmeme a dáme stranou
3. Do oleje vložíme na plátky nakrájený celer, opékáme asi 3 minuty, pak přidáme mletou papriku, tymián, oregano a propláchnutou, okapanou rýži, přilijeme vývar, promícháme a vše 10 minut vaříme, nakonec vmícháme rajčata a vaříme dalších 10 minut, opět dle chuti osolíme
4. Papriky omyjeme, rozpůlíme, vyřízneme semeníky, naplníme rýžovou směsí promíchanou s masem a uzeninou, poklademe na vymaštěný plech, zakryjeme alobalem
5. Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C (horkovzdušné na 160 °C), pečeme asi 25 minut a podáváme posypané na drobno nasekanou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy