REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné paprikové lusky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené paprikové lusky, plněné kuřecí zeleninovou rýži.


Ingredience:
250 gkonzervovaných krájených rajčat
175 gdlouhozrnné rýže
100 gchoriza nebo paprikové klobásy
600 mlkuřecího vývaru
1/2 lžičkysladké mleté papriky
1/2 lžičkysušeného oregana
1/2 lžičkysušeného tymiánu
2 lžícenasekané petrželky
1 lžíceolivového oleje + na potření plechu
2 kskuřecích prsních řízků
2 ksřapíkatého celeru
4 ksčervených paprik
sůl

Postup:

1. Kuřecí prsa opláchneme, osušíme, nakrájíme na malé kousky, zlehka osolíme
2. V kastrolku na rozehřátém oleji opékáme asi 4 minuty ze všech stran nakrájené maso spolu s kousky nakrájeného choriza, pak vyjmeme a dáme stranou
3. Do oleje vložíme na plátky nakrájený celer, opékáme asi 3 minuty, pak přidáme mletou papriku, tymián, oregano a propláchnutou, okapanou rýži, přilijeme vývar, promícháme a vše 10 minut vaříme, nakonec vmícháme rajčata a vaříme dalších 10 minut, opět dle chuti osolíme
4. Papriky omyjeme, rozpůlíme, vyřízneme semeníky, naplníme rýžovou směsí promíchanou s masem a uzeninou, poklademe na vymaštěný plech, zakryjeme alobalem
5. Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C (horkovzdušné na 160 °C), pečeme asi 25 minut a podáváme posypané na drobno nasekanou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Sladké poděkování pro mlsné maminky

S druhou květnovou nedělí každoročně vyvstává otázka, čím našim drahým maminkám vykouzlit úsměv na tváři. Pro ty, kdo ještě nemají vymyšlenou pozornost, přinášíme tip na sladký sušenkový dort ve tvaru M, k jehož přípravě vám stačí jen pár ingrediencí a odhodlání péct s láskou. Přidáte-li na ozdobu bonbony Haribo Berries a pár jedlých třešňových květů, úspěch je zaručen.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy