REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné lilky II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené lilky naplněné směsí z mletého masa, cibule, rajčat, česneku a koření, podávané posypané mandlemi a na jemno nastrouhaným sýrem.


Ingredience:
500 gloupaných rajčat z konzervy
250 gmletého masa
100 gstrouhaného ementálu
50 gmandlí
2 ksvelkých lilků
2 kscibule
2 ksstroužků česneku
1,5 lžičkynasekaného oregana
1,5 lžičkynasekaného tymiánu
2 lžíceoleje
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Lilky omyjme, podélně rozkrojíme na poloviny, vydlabeme, prosolíme a 30 minut necháme vsáknout vodu, vydlabanou dužinu nakrájíme na kostičky
2. Oloupané cibule i oloupané stroužky česneku nakrájené na drobno orestujeme v rozehřátém oleji, přidáme mleté maso a kostičky nakrájené dužiny baklažánu
3. Okapaná rajčata nakrájíme na drobno, asi 1/
3 přidáme k mletému masu, okořeníme oreganem i tymiánem, osolíme, opepříme a vše promícháme
4. Baklažány osušíme a naplníme směsí z mletého masa
5. Zbytek rajčat osolíme, opepříme, vložíme do zapékací mísy, přidáme naplněné baklažány, posypeme nasekanými mandlemi a nastrouhaným sýrem, dáme do předehřáté trouby na 180 °C a asi 50 minut zapékáme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy