Pečené lilky naplněné směsí z mletého masa, cibule, rajčat, česneku a koření, podávané posypané mandlemi a na jemno nastrouhaným sýrem.
Ingredience:
500 g | loupaných rajčat z konzervy |
250 g | mletého masa |
100 g | strouhaného ementálu |
50 g | mandlí |
2 ks | velkých lilků |
2 ks | cibule |
2 ks | stroužků česneku |
1,5 lžičky | nasekaného oregana |
1,5 lžičky | nasekaného tymiánu |
2 lžíce | oleje |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Lilky omyjme, podélně rozkrojíme na poloviny, vydlabeme, prosolíme a 30 minut necháme vsáknout vodu, vydlabanou dužinu nakrájíme na kostičky
2. Oloupané cibule i oloupané stroužky česneku nakrájené na drobno orestujeme v rozehřátém oleji, přidáme mleté maso a kostičky nakrájené dužiny baklažánu
3. Okapaná rajčata nakrájíme na drobno, asi 1/
3 přidáme k mletému masu, okořeníme oreganem i tymiánem, osolíme, opepříme a vše promícháme
4. Baklažány osušíme a naplníme směsí z mletého masa
5. Zbytek rajčat osolíme, opepříme, vložíme do zapékací mísy, přidáme naplněné baklažány, posypeme nasekanými mandlemi a nastrouhaným sýrem, dáme do předehřáté trouby na 180 °C a asi 50 minut zapékáme.