REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné ořechy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené ořechy plněné máslovým krémem ochuceným ořechy, máčené v rozpuštěné čokoládové polevě.


Ingredience:
Rozpis na 30 kousků:
220 ghladké mouky
180 gmásla
80 gmoučkového cukru
80 gmleté vlašské ořechy
20 gkakaa
1 ksžloutku
Na krém:
2 lžícerumu
200 gmásla
180 gmoučkového cukru
80 gstrouhaných vlašských ořechů
20 gkakaa
Na dohotovení:
50 gčokoládové polevy

Postup:

1. Hladkou mouku smícháme s kakaem a moučkovým cukrem, prosijeme na vál, přidáme změklé na menší kousky nakrájené máslo, žloutek, na jemno pomleté vlašské ořechy a vypracujeme pevné těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme v ledničce 30 minut odležet
2. Potom těsto rozdělíme na stejně velké kousky, které vmáčkneme do formiček na ořechy, dáme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 15 minut, ve formičkách necháme krátce zchladnout a poté je vyklopíme
3. Změklé máslo nakrájíme na drobné kousky, přidáme moučkový cukr, na jemno mleté vlašské ořechy, kakao, rum a vše vyšleháme na hladký krém
4. Upečené vychladlé půlky ořechů naplníme připraveným krémem a slepíme vždy po dvou k sobě, pak je z poloviny namočíme v rozpuštěné čokoládové polevě a necháme ztuhnout.

Doporučení:

Plněné ořechy nemusíme namáčet v polevě, ale jen posypat moučkovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Jubilejní Burgerfest přivítal 21 000 návštěvníků a trhnul rekord s největším burgerem

10. ročník Burgerfestu, který se o víkendu uskutečnil na holešovickém Výstavišti se skutečně vydařil. Kromě dokonalého počasí po celou dobu akce si jej užilo přes 21 000 návštěvníků a došlo i na rekord. Tím byl největší burger v České republice, který vážil 95 kg a měřil 98 na 24 cm, díky čemuž se podařilo jej zapsat i do České knihy rekordů. Celkem se na akci zkonzumovalo 45.000 burgerů v 53 bistrech a restauracích, proběhlo 10 workshopů a kuchařských show, byly zvoleny nejlepší restaurace a rozdaly se ceny v hodnotě přesahující 500 000 Kč.

číst dále ...

Červená řepa jako nepostradatelná lahůdka nejen do upršených podzimních dnů

Pro všechny milovníky barevných jídel máme skvělou zprávu. Nastává čas připravit si krásné pokrmy, které potěší na pohled v době šedivých dnů, ale zároveň budou také vitamínovou bombou, kterou v těchto dlouhých měsících jako když najdete! Červená řepa je hvězda nejen podzimní kuchyně a dokáže svou chutí pořádně překvapit. Připravte si s námi originální recepty!

číst dále ...

Celer jako výtečná surovina tentokrát v hlavní roli

Možná i vy patříte mezi ty, kteří považují celer za nudnou zeleninu, která je vhodná maximálně do vývaru či do oblíbené svíčkové. Nenechte se však mýlit a dejte mu šanci. Pověřte celer hlavní úlohou ve své kuchyni a zkuste z něj vykouzlit originální dobroty. Uvidíte, že tento zdánlivě nenápadný kousek umí pořádně překvapit!

číst dále ...

Vyhlášen byl Evropský den ekologického zemědělství, slavit se bude 23. září

Evropský parlament, Rada Evropské unie a Evropská komise, tři klíčové instituce EU, dnes podepsaly společné prohlášení, kterým oficiálně vyhlásily 23. září Evropským dnem ekologického zemědělství.

číst dále ...

Vlašské ořechy. Víte, jak s nimi nakládat?

S plody ořešáku královského se pravděpodobně setkal každý z nás. Podobnost zvrásněných jader vlašských ořechů s mozkem je velmi příznačná, neboť vysoký obsah omega-3 mastných kyselin účinně podporuje funkci mozku.

číst dále ...

Dýňová sezóna na obzoru: Připravte si originální recepty na ohni

Léto už se pomalu blíží ke konci, ale počasí ještě stále přeje grilování, a proto je nejvyšší čas si tuto oblíbenou sezónu ještě trošku užít. Zkuste si kulinářské tvoření na ohni zpestřit a vsaďte na dýně. Jejich sezóna začíná koncem srpna a trvá až do prvních mrazíků. Máte tak spoustu času vyzkoušet neotřelé recepty.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy