REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné ořechy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené ořechy plněné máslovým krémem ochuceným ořechy, máčené v rozpuštěné čokoládové polevě.


Ingredience:
Rozpis na 30 kousků:
220 ghladké mouky
180 gmásla
80 gmoučkového cukru
80 gmleté vlašské ořechy
20 gkakaa
1 ksžloutku
Na krém:
2 lžícerumu
200 gmásla
180 gmoučkového cukru
80 gstrouhaných vlašských ořechů
20 gkakaa
Na dohotovení:
50 gčokoládové polevy

Postup:

1. Hladkou mouku smícháme s kakaem a moučkovým cukrem, prosijeme na vál, přidáme změklé na menší kousky nakrájené máslo, žloutek, na jemno pomleté vlašské ořechy a vypracujeme pevné těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme v ledničce 30 minut odležet
2. Potom těsto rozdělíme na stejně velké kousky, které vmáčkneme do formiček na ořechy, dáme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 15 minut, ve formičkách necháme krátce zchladnout a poté je vyklopíme
3. Změklé máslo nakrájíme na drobné kousky, přidáme moučkový cukr, na jemno mleté vlašské ořechy, kakao, rum a vše vyšleháme na hladký krém
4. Upečené vychladlé půlky ořechů naplníme připraveným krémem a slepíme vždy po dvou k sobě, pak je z poloviny namočíme v rozpuštěné čokoládové polevě a necháme ztuhnout.

Doporučení:

Plněné ořechy nemusíme namáčet v polevě, ale jen posypat moučkovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy