REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné perníčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečené perníčky spojené po dvou sladkou cukrovou náplní, případně zdobené polevou, oříšky …


Ingredience:
350 ghladké mouky
200 gcukru
5 lžicmedu
1 sáčekprášku do pečiva
2-3 lžícemléka
1 ksvejce
perníkové koření
ztužený tuk na vymazání plechu
Na náplň:
150 gvlašských nebo lískových ořechů
100 gcukru
50 gsladkých drobečků
8 lžicvody
1 lžičkavanilínového cukru

Postup:

1. Mouku prosijeme s práškem, přidáme nahřátý med, cukr, vejce, mleté a prosáté koření a za pomocí mléka vypracujeme vláčné těsto
2. Připravené těsto vyválíme na plát silný 1/
2 cm, ze kterého rádýlkem vykrájíme čtverečky nebo obdélníčky (případně i jiné tvary), vyskládáme je na plech vymaštěný tukem
3. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 10 minut a to buď potřené vejcem, nebo je necháme jen tak a až upečené potíráme různými polevami a zdobíme nakrájenými mandlemi či oříšky.
4. Na náplň svaříme cukr s vodou tzv. na nit (tekutina se musí táhnout), vmícháme nastrouhané oříšky, drobečky a vanilínový cukr
5. Vychladlou náplní spojujeme vždy dva perníčky k sobě.

Doporučení:

Povrch perníčků můžeme ozdobit různými polevami.

Poznámka:

Sladké drobečky si připravíme podrcením máslových sušenek nebo dětských piškotů.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy