REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné ořechové dortíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Oříškové vánoční cukroví s čokoládovým krémem a jemně nakyslou malinovou zavařeninou je sázka na jistotu, do které byste se letos měli rozhodně pustit.


Ingredience:
160 gpolohrubé mouky
120 gmásla
80 gmletých lískových oříšků
80 gmoučkového cukru
1 lžícerumu
špetka skořice
Na náplň:
1/2 balíčkučokoládového pudinku
1 skleničkaHamé sweet extra jam malina
200 mlmléka
120 gmásla
50 gmoučkového cukru
čokoládová poleva

Postup:

1. Na válu vypracujte hrubší těsto z prosáté mouky, změklého másla, cukru a oříšků, přidejte rum a skořici a pořádně spojte do hladkého bochánku, obalte fólií na potraviny a dejte aspoň na 1 hodinu ztuhnout do lednice
2. Předehřejte si troubu na 170 °C
3. Těsto rozválejte na slabou placku, vykrajujte oválky nebo kolečka a opatrně je pomocí kuchyňského nože přenášejte na plech vyložený pečicím papírem
4. Pečte 10 až 15 minut dozlatova, potom nechte dobře vychladnout
5. Pudinkový prášek rozmíchejte v mléce a za stálého míchání přiveďte k varu, krátce povařte do zhoustnutí, stačí zhruba 3 minuty, pak odstavte a nechte vychladnout
6. Máslo utřete s cukrem do pěny a zašlehejte do zchladlého pudinkového základu, naplňte do cukrářského kornoutu na zdobení – pokud ho nemáte, stejnou službu udělá i pevnější igelitový pytlík
7. Upečené oválky rozdělte na poloviny, na první část naneste krém do tvaru kolečka a doprostřed dejte trošku džemu, přiklopte oválkem bez krému a mírně stlačte
8. Vršek hotového cukroví můžete namáčet do čokoládové polevy nebo ozdobit čokoládovými cákanci.

Doporučení:

Těsto si můžete připravit i pár dní dopředu a uchovat v lednici. Nejlépe se plní dobře vychladlé pečivo. Proto se vyplatí upéct si zaklad pečiva dopředu a teprve potom ho spojovat krémem.

Poznámka:

Zdroj: www.hame.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy