REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné ořechové dortíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Oříškové vánoční cukroví s čokoládovým krémem a jemně nakyslou malinovou zavařeninou je sázka na jistotu, do které byste se letos měli rozhodně pustit.


Ingredience:
160 gpolohrubé mouky
120 gmásla
80 gmletých lískových oříšků
80 gmoučkového cukru
1 lžícerumu
špetka skořice
Na náplň:
1/2 balíčkučokoládového pudinku
1 skleničkaHamé sweet extra jam malina
200 mlmléka
120 gmásla
50 gmoučkového cukru
čokoládová poleva

Postup:

1. Na válu vypracujte hrubší těsto z prosáté mouky, změklého másla, cukru a oříšků, přidejte rum a skořici a pořádně spojte do hladkého bochánku, obalte fólií na potraviny a dejte aspoň na 1 hodinu ztuhnout do lednice
2. Předehřejte si troubu na 170 °C
3. Těsto rozválejte na slabou placku, vykrajujte oválky nebo kolečka a opatrně je pomocí kuchyňského nože přenášejte na plech vyložený pečicím papírem
4. Pečte 10 až 15 minut dozlatova, potom nechte dobře vychladnout
5. Pudinkový prášek rozmíchejte v mléce a za stálého míchání přiveďte k varu, krátce povařte do zhoustnutí, stačí zhruba 3 minuty, pak odstavte a nechte vychladnout
6. Máslo utřete s cukrem do pěny a zašlehejte do zchladlého pudinkového základu, naplňte do cukrářského kornoutu na zdobení – pokud ho nemáte, stejnou službu udělá i pevnější igelitový pytlík
7. Upečené oválky rozdělte na poloviny, na první část naneste krém do tvaru kolečka a doprostřed dejte trošku džemu, přiklopte oválkem bez krému a mírně stlačte
8. Vršek hotového cukroví můžete namáčet do čokoládové polevy nebo ozdobit čokoládovými cákanci.

Doporučení:

Těsto si můžete připravit i pár dní dopředu a uchovat v lednici. Nejlépe se plní dobře vychladlé pečivo. Proto se vyplatí upéct si zaklad pečiva dopředu a teprve potom ho spojovat krémem.

Poznámka:

Zdroj: www.hame.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Grissini – tyčinky urozeného původu

Příběh grissin je spjat s Turínem a rodem Savojských. V Itálii nechybí na žádném stole, jsou dokonalé jako snack k sýrům a uzeninám či na vaření. Věděli jste ale, že vznikly už před stovkami let?

číst dále ...

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Používejte místo cukru med, chutná skvěle a prospívá organismu

Je cukr neodmyslitelnou součástí vaší kuchyně, posezení u kávy i pomocníkem proti stresu? Potom si zaděláváte na nemalé zdravotní potíže. Problém je v použití rafinovaného cukru, kterému se ne nadarmo přezdívá bílý jed. Jeho konzumaci byste měli omezit na minimum. Cukr však není jediným sladidlem, skvělou alternativou je zejména med. Chutná skvěle, je zdravý a osladíte s ním nejen šálek čaje.

číst dále ...

Vynikající salát pokaždé jinak

Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod především tipy na nejrůznější domácí saláty. Rychle ale vyžeňte z hlavy představu zvadlých zelených lístků s kousky rajčete. Pořádný salát je kombinací luštěnin, celozrnných plodin, sýrů, masa či oříšků a lahodné zeleniny. K tomu, abyste jej dochutili rozhodně nebudete potřebovat majonézu ani kečup!

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy