REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné kuřecí paličky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vykostěné kuřecí paličky naplněné špalíčky karotky, cukety a řapíkatého celeru, opečené a pak podušené doměkka, servírované podlité smetanovou omáčkou připravenou z výpeku.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
8 kskuřecích paliček
8 kskarotek
3 ksmalé cuketky
2 ksstonky řapíkatého celeru
300 mlsladké smetany
250 mlsuchého bílého vína
2 lžičkykremžské hořčice
1 lžičkabrandy
60 gmásla
sůl

Postup:

1. Z každé kuřecí paličky (stehna) odřízneme kůži od kloubu, oddělíme kost od masa tak, aby byla naruby a zůstala celá, potom obrátíme maso zpátky
2. Karotku očistíme, omytý řapíkatý celer a cuketky nakrájíme na špalíky asi 10 cm dlouhé, zeleninu vložíme dovnitř paliček, na místo, kde bývala kost
3. Paličky zprudka opečeme, pak je podlijeme vínem a přiklopené dusíme doměkka
4. Hotové maso vyjmeme, uchováme v teple, do výpeku nalijeme smetanu a brandy, přidáme hořčici a vše chvíli provaříme, dle chuti osolíme
5. Jednotlivé porce plněných paliček podáváme podlité smetanovou omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy