Vykostěné kuřecí paličky naplněné špalíčky karotky, cukety a řapíkatého celeru, opečené a pak podušené doměkka, servírované podlité smetanovou omáčkou připravenou z výpeku.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
8 ks | kuřecích paliček |
8 ks | karotek |
3 ks | malé cuketky |
2 ks | stonky řapíkatého celeru |
300 ml | sladké smetany |
250 ml | suchého bílého vína |
2 lžičky | kremžské hořčice |
1 lžička | brandy |
60 g | másla |
sůl |
Postup:
1. Z každé kuřecí paličky (stehna) odřízneme kůži od kloubu, oddělíme kost od masa tak, aby byla naruby a zůstala celá, potom obrátíme maso zpátky
2. Karotku očistíme, omytý řapíkatý celer a cuketky nakrájíme na špalíky asi 10 cm dlouhé, zeleninu vložíme dovnitř paliček, na místo, kde bývala kost
3. Paličky zprudka opečeme, pak je podlijeme vínem a přiklopené dusíme doměkka
4. Hotové maso vyjmeme, uchováme v teple, do výpeku nalijeme smetanu a brandy, přidáme hořčici a vše chvíli provaříme, dle chuti osolíme
5. Jednotlivé porce plněných paliček podáváme podlité smetanovou omáčkou.