REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní maso „Pimientos“

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pimientos neboli (chilli) papričky naznačují, že takto připravené maso je pro milovníky ostré kuchyně. Jedná se o marinované kuřecí, krůtí nebo králičí maso, které se pomalu opeče na oleji a másle a pak zapeče v troubě, zalité cherry nebo portským a šlehačkou.


Ingredience:
500 gkuřecího, krůtího nebo králičího masa
300 mlsherry nebo portského vína
200 mlsmetany ke šlehání
1 lžícehořčice
1 lžícemásla
3 ksfeferonky
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Nejprve připravíme marinádu; chilli papričky zbavíme jadřinců a nasekáme nadrobno, promícháme je s hořčicí, 2/
3 sherry (portského)
2. Maso bez kůže vložíme do marinády a necháme nejlépe přes noc marinovat
3. Na rozpuštěném másle smíchaném s olejem (1:
1), pozvolna opečeme maso z obou stran, opečené maso osolíme a okořeníme pepřem
4. Okořeněné maso vložíme do zapékací misky, zalijeme zbytkem marinády, sherry a šlehačkou
5. V troubě vyhřáté na 250 °C pokrm tak 10 minut zapečeme.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme různě upravené brambory, rýži či pohanku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy