Pimientos neboli (chilli) papričky naznačují, že takto připravené maso je pro milovníky ostré kuchyně. Jedná se o marinované kuřecí, krůtí nebo králičí maso, které se pomalu opeče na oleji a másle a pak zapeče v troubě, zalité cherry nebo portským a šlehačkou.
Ingredience:
500 g | kuřecího, krůtího nebo králičího masa |
300 ml | sherry nebo portského vína |
200 ml | smetany ke šlehání |
1 lžíce | hořčice |
1 lžíce | másla |
3 ks | feferonky |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Nejprve připravíme marinádu; chilli papričky zbavíme jadřinců a nasekáme nadrobno, promícháme je s hořčicí, 2/
3 sherry (portského)
2. Maso bez kůže vložíme do marinády a necháme nejlépe přes noc marinovat
3. Na rozpuštěném másle smíchaném s olejem (1:
1), pozvolna opečeme maso z obou stran, opečené maso osolíme a okořeníme pepřem
4. Okořeněné maso vložíme do zapékací misky, zalijeme zbytkem marinády, sherry a šlehačkou
5. V troubě vyhřáté na 250 °C pokrm tak 10 minut zapečeme.
Jako přílohu podáváme různě upravené brambory, rýži či pohanku.