Opečené krůtí kapsy plněné šunkou, sýrem a rajčaty, dopečené v troubě, servírované s orestovanou cuketou.
Ingredience:
800 g | krůtích prsou |
4 ks | malých cuket |
2 ks | cibule |
1 ks | stroužku česneku |
2 lžíce | másla |
olej | |
mletý pepř | |
sůl | |
Na náplň: | |
100 g | goudy |
4 ks | plátků šunky |
2 ks | rajčat |
Postup:
1. Rajčata omyjeme, nakrájíme na kolečka a sýr nakrájíme na silnější nudličky
2. Krůtí prsa očistíme, opláchneme, osušíme, nakrájíme přes vlákno na větší plátky, zlehka je rozklepeme, osolíme a opepříme
3. Na polovinu každého plátku rozložíme plátek šunky, několik koleček rajčat a nudliček sýra, maso překlopíme přes náplň a okraje kapsy dobře sklepneme paličkou
4. V pánvi na rozehřátém másle osmahneme dozlatova oloupané na drobno nakrájené cibule i česnek, přidáme omyté, neoloupané, na kolečka nakrájené cukety, osolíme, opepříme a už jenom krátce orestujeme
5. Naplněné krůtí kapsy opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji, aby se maso zatáhlo a zůstalo šťavnaté, potom je naskládáme do pekáčku a dopékáme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 5 minut doměkka
6. Maso podáváme s orestovanou cuketou a vařenými bramborami.