Povařené kedlubny plněné směsí z podušeného mozečku, zapečené.
Ingredience:
Rozpis na 2 porce: | |
4 ks | velké kedlubny |
1 ks | vejce |
200 g | mozečku |
40 g | cibule |
20 g | másla |
4 lžíce | mléka |
2 lžíce | bílého jogurtu |
mletý pepř | |
sůl | |
voda | |
petrželka |
Postup:
1. Oloupané kedlubny uvaříme v osolené vodě, pak je rozpůlíme a vydlabeme
2. Mozeček vložíme do cedníku, ponoříme do horké vody a pak jej přelijeme studenou vodou, obereme z něho všechny blány a žilky, necháme chvíli ztuhnout, pak jej pokrájíme na malé kousky
3. Na másle zpěníme cibulku, vložíme připravený mozeček a osmažíme ho
4. Osolíme, okořeníme pepřem, ochutíme posekanou petrželkou a spojíme vajíčkem
5. Připravenou směsí plníme vydlabané kedlubny, které poskládáme do zapékací misky
6. Kedlubny přelijeme mlékem smíchaným s jogurtem
7. Pokrm zapékáme asi 30 minut.
Hodnota 2 porcí je 2931 kJ.