REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné kedlubny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařené kedlubny plněné směsí z podušeného mozečku, zapečené.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
4 ksvelké kedlubny
1 ksvejce
200 gmozečku
40 gcibule
20 gmásla
4 lžícemléka
2 lžícebílého jogurtu
mletý pepř
sůl
voda
petrželka

Postup:

1. Oloupané kedlubny uvaříme v osolené vodě, pak je rozpůlíme a vydlabeme
2. Mozeček vložíme do cedníku, ponoříme do horké vody a pak jej přelijeme studenou vodou, obereme z něho všechny blány a žilky, necháme chvíli ztuhnout, pak jej pokrájíme na malé kousky
3. Na másle zpěníme cibulku, vložíme připravený mozeček a osmažíme ho
4. Osolíme, okořeníme pepřem, ochutíme posekanou petrželkou a spojíme vajíčkem
5. Připravenou směsí plníme vydlabané kedlubny, které poskládáme do zapékací misky
6. Kedlubny přelijeme mlékem smíchaným s jogurtem
7. Pokrm zapékáme asi 30 minut.

Poznámka:

Hodnota 2 porcí je 2931 kJ.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy