Rychlý, přitom chutný pokrm. Když vynecháme slaninu, jde o jídlo vhodné i pro vegetariány nebo příznivce zdravé výživy.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | kapie |
3 ks | stroužky česneku |
1 ks | větší cibule |
250-300 g | vařené pohanky |
50 g | sušených hub |
50 g | slaniny (lze vynechat!) |
mletý černý pepř | |
celý kmín | |
tymián | |
voda | |
olej | |
sůl |
Postup:
- Sušené houby předem namočíme, papriky omyjeme, odřízneme vršky, odstraníme semínka, žilky v paprikách, odložíme stranou.
- Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli i s kostičkami slaniny (pokud slaninu použijete), přidáme nasekané, předem namočené, houby, osolíme, okmínujeme, dusíme do měkka.
- Ke směsi přidáme uvařenou pohanku, promícháme, ochutíme drceným česnekem, tymiánem a mletým černým pepřem, přisolíme.
- Směsí naplníme papriky, zavíčkujeme odkrojeným vrškem, naskládáme na plech vyloženým pečícím papírem, kapie potřeme olejem.
- Plech s paprikami vložíme do vyhřáté trouby, pečeme při 180 C tak 20 minut, až dužnina kapií změkne.
Podáváme nejlépe s vařenými brambory a zeleninovým salátem.
Poznámka:Text i foto: D. Marounek