REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné kedlubny s omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vydlabané kedlubny naplněné masovou směsí, zapečené v troubě.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
8 ksmenších kedlubem
4 kslístky nahrubo nasekané bazalky
1 kscibule
400 gmletého masa
2 lžíceoleje
mírně osolená voda
pepř
sůl
Zeleninová omáčka:
400 mlsmetany ke šlehání
1 ksvětší mrkve
1 ksmenší cibule
20 gmásla
pepř
sůl

Postup:

1. Kedlubny oloupeme a v horní části vodorovně seřízneme, spodní část vydlabeme
2. Ve vroucí, mírně osolené vodě, kedlubny vaříme asi 15 minut, změklé je vyjmeme
3. Cibuli osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme maso, které orestujeme, osolíme, okořeníme pepřem, podlité horkou vodou dusíme 15 minut, nakonec vmícháme bazalku
4. Kedlubny naplníme podušeným masem a rozložíme do pekáče
5. Podlijeme trochou vody a dáme do trouby vyhřáté na 180 °C asi na 30 minut zapéci
6. Vydlabané vnitřky kedluben nasekáme nadrobno
7. Na rozpuštěném másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájenou, oškrábanou, mrkev a připravenou nasekané kedlubny, osolíme, okořeníme pepřem, zalijeme smetanou a 5 minut omáčku povaříme
8. Zapečené kedlubny servírujeme podlité zeleninovou omáčkou.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme například vařenou rýži.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy