REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné cukety II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Cukety plněné masovou směsí, přelité jogurtem smíchaným s parmazánem a zapečené v troubě.


Ingredience:
4 ksstřední cukety
1 ksstroužku česneku
500 gmletého masa
250 gbílého jogurtu
50 gstrouhaného parmazánu
4 lžíceolivového oleje
1 lžičkalístků tymiánu
1/4 lžičkymletého římského kmínu
voda
sůl

Postup:

1. Omyté cukety blanšírujeme asi 2 minuty ve vařící osolené vodě, pak je necháme vychladit, studené podélně rozkrojíme a nožem z nich vyřízneme více než polovinu dužiny
2. Dužinu nakrájíme najemno, dáme do mísy, přidáme mleté maso, oloupaný, utřený česnek se solí, mletý římský kmín, tymián, vše dobře propracujeme a když se směs začne lepit a houstnout, přimícháme po částech 1 dl studené vody
3. Masovou směs rozdělíme do vydlabaných cuketových půlek, poskládáme do olejem vymazaného pekáčku, smícháme jogurt s najemno nastrouhaným parmazánem a touto směsí opatrně přelijeme naplněné cukety
4. Pekáček dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 190 °C dozlatova (asi 40 minut).

Poznámka:

Blanšírovat – zprudka spařit.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy