REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné cannelloni

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Cannelloni (Kanelony) – nudlové závitky plněné různými náplněmi, stočené a zapečené.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
180 ghladké mouky
1 ksvejce
máslo na potírání
mouka na pomoučení válu
voda
sůl

Postup:

1. Z mouky a vajíčka vypracujeme těsto
2. Na pomoučeném vále ho vyválíme na tenčí plát
3. Z plátu pak vykrajujeme čtverce o velikosti 8×8 cm
4. Tyto čtverce pak uvaříme v mírně osolené vodě
5. Čerstvě uvařené těsto pak položíme na ubrousek a potíráme různými náplněmi, pak těsto zavineme do tvaru trubičky
6. Naplněné canelloni pak klademe na vymazaný plech nebo zapékací misku
7. Trubičky potřeme máslem, případně zasypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme v předem vyhřáté troubě, na 170 °C, cca 15-20 minut.

Doporučení:

Špenátová náplň se sýrem:150 g zmrazeného špenátu, 240 g sýra ricotta (nebo tužšího tvarohu), 30 g strouhaného tvrdého sýra, 1 velké vejce, strouhaný muškátový oříšek, mletý pepř, sůl.Rozmrazený špenát dobře vymačkáme a promícháme s ostatními přísadami.Šunková náplň s mortadelou:120 g šunky, 250 g mortadely, 30 g másla, 30 g strouhaného sýra, 1 vejce, několik kapek bílého vína, mletý pepř, sůl.Šunku a salám jemně umeleme nebo nadrobno nakrájíme a promícháme s ostatními přísadami.Masová náplň:100 g mletého telecího masa, 100 g mletého hovězího masa, 2 lžíce oleje, několik kapek bílého vína, 1 vejce, 2 lžíce strouhaného sýra, česnek, nadrobno nasekaná petrželka, mletý pepř, sůl.Mleté maso a rozetřený česnek podusíme na rozehřátém oleji, přidáme ostatní přísady, podusíme čtvrt hodiny a necháme vychladnout.Drůbeží náplň:80 g podušeného drůbežího masa, 80 g masa z povařených drůbků, 80 g zmrazeného špenátu, 1 velké vejce, 1-2 lžíce strouhanky, 2 lžíce strouhaného sýra, strouhaný muškátový oříšek, česnek, mletý pepř, sůl.Drůbeží maso, maso z drůbků a česnek na jemno umeleme, rozmrazený špenát dobře vymačkáme a promícháme s ostatními přísadami.

Poznámka:

V Itálii se připravuji 3 druhy canellonů:- čtverečky nebo obdélníčky z vaječného nudlového těsta (9×12 cm), po uvaření se plní různými dobře ochucenými náplněmi, stočí v závitky, pokapou řídkou bešamelovou omáčkou nebo trochou vývaru, posypou strouhaným sýrem a zapečou.- průmyslově vyráběné „suché trubičky“, které se po uvaření naplní nádivkou malou lžičkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

6 tipů na bezpečný detox

Střevo je branou do těla. Prochází jím vše, co zkonzumujeme a většina z toho se zde také vstřebává. Jakékoliv poškození či disbalance střevní mikroflóry se může ošklivě podepsat na našem zdraví a potažmo psychice. Nový rok je ideální čas začít očistu těla a dobít energii na vše nadcházející. Držte se těchto jednoduchých 6 tipů a detox pro vás bude radostí.

číst dále ...

Cena medu zůstane i přes velký nedostatek českého lesního medu stejná, očekává se rekordní zájem

Český lesní med koncem ledna v obchodech dojde z důvodu špatné snůšky, komentuje situaci Milan Špaček z firmy Medokomerc, která je největším tuzemským zpracovatelem medu. Včely vyprodukovaly v roce 2020 nejméně medu za posledních 20 let.

číst dále ...

Vliv olivového oleje na vaše zdraví

Právě v této době je vhodné věnovat zvýšenou pozornost a péči svému zdraví. Již Homér označoval olivový olej za tekuté zlato, a to ještě zdaleka neměl k dispozici tolik vědeckých studií, jako máme my dnes. Pravidelné užívání olivového oleje je vhodné nejen pro prevenci civilizačních chorob, jako je rakovina a cukrovka, ale koriguje i hladinu cholesterolu nebo chrání krevní oběh. A jak jistě víte, lze ho užívat nejen vnitřně, ale také na tělo nebo vlasy.

číst dále ...

Stylové streetfoodové recepty pro vás a vaše přátele

Na streetfoodové dobroty, které důvěrně znáte z trhů a festivalů, už nemusíte čekat! Šikovné a známé české food-blogerky Markéta v troubě a S vášní pro jídlo, pro vás připravily chutné a jednoduché recepty s McCain hranolky Crispers, které jsou jako vystřižené ze streetfoodového jídelního lístku. Recepty jsou připravené i v duchu dalších trendů: uvědomělého vaření a neplýtvání jídlem. Oba trendy vybízí připravovat jídlo ze surovin, které máme běžně doma a když nevyužijeme celé balení některé potraviny, můžeme si ji nechat na jindy. Pozvěte přátele, rodinu a vychutnejte si spolu streetfoodové pokrmy v pohodlí domova.

číst dále ...

Nápadité recepty, díky nimž zase dopnete kalhoty

Leden, do kalhot vlezem. I tak bychom si mohli s nadsázkou poupravit známou českou pranostiku. Vánoční hodování se na nás totiž většinou podepíše a v prvním měsíci roku můžeme mít problém dopnout pásek, kalhoty, sukni… Navíc se zase proměnily naše chutě a my toužíme po něčem vyloženě lehkém, nepříliš mastném. Pozor, to ovšem neznamená, že to nebude dobré! Pokud je pokrm nabitý kvalitními surovinami, které poznáte také díky značkám kvality (např. Klasa, Regionální potravina nebo Bio), zažijete chuťové orgie. A navíc pak budete mít v bříšku jako v pokojíčku. Pojďme na to.

číst dále ...

Suchej únor? Tak na ten se napijem – nealkoholický Hrozňáček od Rybízáku k tomu přímo vybízí

Únor se v České republice zapsal jako měsíc bez alkoholu. Pokud neradi trháte partu, ale chuť vína by vám chyběla, přesedlejte v únoru na nealkoholické ovocné víno. V sortimentu české značky Rybízák najdete výborné víno Hrozňáček – chutná skvěle, ale je bez alkoholu.

číst dále ...

Špaldová mouka v kuchyni

Věděli jste, že existuje něco jako pšenice špalda? Ano, opravdu existuje. A právě z ní se vyrábí špaldová mouka. K její výrobě se používají celá zrna včetně obalové části, díky tomu špaldová mouka obsahuje velké množství prospěšných látek. Naši prapraprapraprarodiče z ní vařili a pekli zcela běžně, nyní se do kuchyní opět vrací. Třikrát hurá.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy