REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné cannelloni

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Cannelloni (Kanelony) – nudlové závitky plněné různými náplněmi, stočené a zapečené.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
180 ghladké mouky
1 ksvejce
máslo na potírání
mouka na pomoučení válu
voda
sůl

Postup:

1. Z mouky a vajíčka vypracujeme těsto
2. Na pomoučeném vále ho vyválíme na tenčí plát
3. Z plátu pak vykrajujeme čtverce o velikosti 8×8 cm
4. Tyto čtverce pak uvaříme v mírně osolené vodě
5. Čerstvě uvařené těsto pak položíme na ubrousek a potíráme různými náplněmi, pak těsto zavineme do tvaru trubičky
6. Naplněné canelloni pak klademe na vymazaný plech nebo zapékací misku
7. Trubičky potřeme máslem, případně zasypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme v předem vyhřáté troubě, na 170 °C, cca 15-20 minut.

Doporučení:

Špenátová náplň se sýrem:150 g zmrazeného špenátu, 240 g sýra ricotta (nebo tužšího tvarohu), 30 g strouhaného tvrdého sýra, 1 velké vejce, strouhaný muškátový oříšek, mletý pepř, sůl.Rozmrazený špenát dobře vymačkáme a promícháme s ostatními přísadami.Šunková náplň s mortadelou:120 g šunky, 250 g mortadely, 30 g másla, 30 g strouhaného sýra, 1 vejce, několik kapek bílého vína, mletý pepř, sůl.Šunku a salám jemně umeleme nebo nadrobno nakrájíme a promícháme s ostatními přísadami.Masová náplň:100 g mletého telecího masa, 100 g mletého hovězího masa, 2 lžíce oleje, několik kapek bílého vína, 1 vejce, 2 lžíce strouhaného sýra, česnek, nadrobno nasekaná petrželka, mletý pepř, sůl.Mleté maso a rozetřený česnek podusíme na rozehřátém oleji, přidáme ostatní přísady, podusíme čtvrt hodiny a necháme vychladnout.Drůbeží náplň:80 g podušeného drůbežího masa, 80 g masa z povařených drůbků, 80 g zmrazeného špenátu, 1 velké vejce, 1-2 lžíce strouhanky, 2 lžíce strouhaného sýra, strouhaný muškátový oříšek, česnek, mletý pepř, sůl.Drůbeží maso, maso z drůbků a česnek na jemno umeleme, rozmrazený špenát dobře vymačkáme a promícháme s ostatními přísadami.

Poznámka:

V Itálii se připravuji 3 druhy canellonů:- čtverečky nebo obdélníčky z vaječného nudlového těsta (9×12 cm), po uvaření se plní různými dobře ochucenými náplněmi, stočí v závitky, pokapou řídkou bešamelovou omáčkou nebo trochou vývaru, posypou strouhaným sýrem a zapečou.- průmyslově vyráběné „suché trubičky“, které se po uvaření naplní nádivkou malou lžičkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy