REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné bramborové šišky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z vařených brambor udělané těsto plněné šunkou.


Ingredience:
800 gbrambor
350 gpolohrubé mouky
200 gšunky
2 ksvajec
sůl
hladká mouka dle potřeby

Postup:

1. Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme je a na jemno nastrouháme
2. Přidáme rozklepnutá vejce, sůl a dobře promícháme
3. Pak po částech zapracujeme polohrubou mouku na tužší těsto 4. Na vále pomoučeném hladkou moukou rozválíme bramborové těsto na plát, nakrájíme na obdélníky, naplníme je na menší kousky nakrájenou šunkou a dobře uzavřeme 5. Dáme do vařící osolené vody a na mírném ohni vaříme asi 15 minut
6. Po chvilce vaření opatrně šišky nadzvedneme, aby se nepřilepily ke dnu
7. Hotové šišky opatrně natrhneme vidličkou, aby vyšla pára a nesrazily se.

Doporučení:

Šišky podáváme s osmaženou cibulkou na sádle a dušeným zelím nebo se špenátem.

Poznámka:

Knedlíky vaříme v dostatečném množství vody, aby mohly volně vyplavat navrch.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy