Kuřecí stehna plněná směsí ze špenátu, česneku, papriky, pistácií, toastového chleba a vejce, pečená podlitá bílým vínem doměkka.
Ingredience:
4 ks | kuřecích stehen |
100 g | másla |
100 ml | bílého vína |
šťáva i nastrouhaná kůra z 1 citronu | |
čerstvý tymián | |
mletý pepř | |
sůl | |
Na nádivku: | |
2 lžíce | olivového oleje |
1 lžíce | nasekaných pistácií |
4 plátky | toustového chleba |
100 ml | smetany |
200 g | listového špenátu |
1 ks | malé červené papriky |
1 ks | stroužku česneku |
1 ks | vejce |
sůl |
Postup:
1. Očištěná kuřecí stehna opláchneme, osušíme, částečně vykostíme (ponecháme jim dolní kost), osolíme a opepříme
2. Špenátové lístky přebereme, opláchneme a necháme okapat
3. V pánvi na rozehřátém oleji zpěníme oloupaný na drobno nakrájený stroužek česneku, přimícháme okapaný špenát, krátce orestujeme, pak vmícháme na jemno nasekané oloupané pistácie a očištěnou na drobno nakrájenou papriku
4. Do toustového chleba nakrájeného na kostičky necháme vsáknout smetanu, přidáme rozšlehané vejce, promícháme, smícháme se špenátovou směsí a dochutíme solí
5. Připravenou nádivkou naplníme stehna, dáme do pekáčku, pokapeme citronovou šťávou, posypeme na jemno nastrouhanou citronovou kůrou a na jemno nasekaným tymiánem, poklademe na kousky nakrájeným máslem a podlijeme bílým vínem
6. Vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme doměkka.
Podáváme s dušenou rýží.