REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněná kuřecí kapsa se zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí prsa plněná masovou směsí a na zelenině upečená doměkka.


Ingredience:
4 kskuřecích prsou
4 kscherry rajčátek
2 ksmrkví
2 ksvajec
2 ksstroužků česneku
1 ksmenší cukety
1 kspórku
1 kscibule
1 ksmenšího lilku
0,5 dlolivového oleje + na vymazání
100 gšunky
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Kuřecí prsa očistíme a odřízneme maso, které přesahuje přes obvod steaku
2. Odříznuté maso i šunku nakrájíme na drobné kostičky, orestujeme na části rozehřátého oleje společně s oloupanou, na drobno nakrájenou cibulí, pak přidáme oloupané nastrouhané stroužky česneku, osolíme, opepříme, přidáme rozšlehaná vejce a chvíli vše zvolna povaříme (směs musí zůstat poměrně řídká, aby jí bylo možno plnit maso)
4. Očištěnou mrkev uvaříme, cuketu i lilek rozdělíme podélně na čtvrtiny a pak nakrájíme na stejné plátky společně s uvařenou mrkví, pórek nakrájíme na kolečka, vše orestujeme na zbylém rozehřátém oleji dozlatova a nakonec přidáme na čtvrtiny překrájená rajčata
5. Kuřecí prsa prořízneme na kapsu, osolíme, opepříme, naplníme zchladlou masovou směsí a na koncích každou kapsu pevně sepneme párátkem
6. Do zapékacího pekáčku vymazaného olejem rozložíme orestovanou zeleninu, na ni položíme naplněné kuřecí maso, dáme do vyhřáté trouby na 190 °C a pečeme doměkka (asi 30 minut).

Doporučení:

Podáváme s rýží nebo různě upravenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy