Kuřecí prsa plněná masovou směsí a na zelenině upečená doměkka.
Ingredience:
4 ks | kuřecích prsou |
4 ks | cherry rajčátek |
2 ks | mrkví |
2 ks | vajec |
2 ks | stroužků česneku |
1 ks | menší cukety |
1 ks | pórku |
1 ks | cibule |
1 ks | menšího lilku |
0,5 dl | olivového oleje + na vymazání |
100 g | šunky |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Kuřecí prsa očistíme a odřízneme maso, které přesahuje přes obvod steaku
2. Odříznuté maso i šunku nakrájíme na drobné kostičky, orestujeme na části rozehřátého oleje společně s oloupanou, na drobno nakrájenou cibulí, pak přidáme oloupané nastrouhané stroužky česneku, osolíme, opepříme, přidáme rozšlehaná vejce a chvíli vše zvolna povaříme (směs musí zůstat poměrně řídká, aby jí bylo možno plnit maso)
4. Očištěnou mrkev uvaříme, cuketu i lilek rozdělíme podélně na čtvrtiny a pak nakrájíme na stejné plátky společně s uvařenou mrkví, pórek nakrájíme na kolečka, vše orestujeme na zbylém rozehřátém oleji dozlatova a nakonec přidáme na čtvrtiny překrájená rajčata
5. Kuřecí prsa prořízneme na kapsu, osolíme, opepříme, naplníme zchladlou masovou směsí a na koncích každou kapsu pevně sepneme párátkem
6. Do zapékacího pekáčku vymazaného olejem rozložíme orestovanou zeleninu, na ni položíme naplněné kuřecí maso, dáme do vyhřáté trouby na 190 °C a pečeme doměkka (asi 30 minut).
Podáváme s rýží nebo různě upravenými bramborami.