REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněná krůtí prsíčka s bylinkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krůtí prsa naplněná směsí z cibule, strouhaného sýra, rozemleté žemle, nasekané petrželky a vajec, upečená v troubě spolu s pórkem a rajčaty.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
1,25 kgkrůtích prsou
80 gstrouhaného tvrdého sýra například goudy
8 ksrajčat
3 ksstarší žemle (rohlíky)
3 ksvětší pórky
2 kscibule
2 ksvejce
2 svazkyčerstvé zelené petrželky (pažitky)
2 lžičkytuku
1/4 lmasového vývaru
1/4 lbílého vína
muškátový oříšek
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Maso opláchneme pod studenou tekoucí vodou, necháme okapat, pečivo rozemeleme, opranou petrželku nasekáme nadrobno, cibuli oloupeme
2. Strouhanku smícháme s petrželkou, strouhaným sýrem a nadrobno pokrájenou cibulí, nádivku spojíme vejci, osolíme a okořeníme
3. V krůtích řízcích prořízneme kapsy, které ze 2/
3 naplníme nádivkou, otvory zašijeme a maso pevně omotáme nitěmi
4. Pečeme zaklopené v troubě ve vymazaném pekáči asi 90 minut
5. Pórky očistíme, rozřízneme je a nakrájíme na kousky asi 4 cm dlouhé, rajčata omyjeme, rozpůlíme a odstraníme z nich jadérka, po 45 minutách pečení je přidáme k masu
6. Přilijeme vývar a bílé víno, když je maso téměř dopečené, potřeme ho zbylou nádivkou a odkryté zapečeme dozlatova.

Doporučení:

Takto připravené krůtí maso podáváme s vařenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy