REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněná kachní kapsa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečená kachní prsa plněná směsí z chřestu, vejce a dalších ingrediencí, pak v troubě dopečená doměkka, servírovaná se zeleninou.


Ingredience:
2 ks (á 400 g)kachních prsou s kůží
1 ksvětší mrkve
120 gčerstvého špenátu
3 lžíceoleje
2 lžícemásla
1 lžícecukru
voda
sůl
Na směs:
2 lžícemásla
1 lžícenasekaných bylinek (bazalka, tymián, rozmarýn)
200 gzeleného chřestu + voda
80 gstrouhaného eidamu
2 ksšalotek
1 ksvejce
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Chřest očistíme, oloupeme, povaříme v osolené vodě asi 5 minut, pak scedíme, hned zchladíme studenou vodou a nakrájíme ho na menší kousky
2. V pánvi na rozehřátém másle zpěníme oloupané na drobno nakrájené šalotky, přidáme chřest, rozklepnuté vejce, promícháme, podle chuti osolíme i opepříme, pak vmícháme na jemno nasekané bylinky, na jemno nastrouhaný sýr a necháme mírně zchladnout
3. Očištěná kachní prsa omyjeme, osušíme, podélně nařízneme a vzniklé kapsy naplníme připravenou směsí, otvor spíchneme párátkem, kůži lehce nařízneme a osolíme
4. Vzniklé kapsy opečeme na rozehřátém oleji po obou stranách, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a dopečeme doměkka, potom maso necháme odpočinout
5. Mezitím oloupanou na menší kousky nakrájenou mrkev povaříme v osolené vodě na skus, pak slijeme převážnou část vody, přidáme cukr, máslo, lehce prohřejeme a smícháme s opraným okapaným špenátem
6. Plněná kachní prsa nakrájíme na plátky a servírujeme se zeleninou a vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy