REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněná kachna kopřivovou nádivkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kachna nadívaná nádivkou připravenou z mladých kopřiv, loupaných mandlí, cibule, housek, vejce a mléka, upečená dozlatova.


Ingredience:
1 ksvětší kachny
voda
sůl
Na nádivku:
100 mlmléka
1 hrstmladých kopřiv
50 gloupaných mandlí
2 ksstarší housky
2 ksvejce
1 ksjarní cibulky
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Omytou kachnu potřeme z venku i zevnitř solí a necháme chvíli odležet
2. Cibulku očistíme a nakrájíme, kopřivy nasekáme na jemno, mandle nakrájíme na nudličky
3. Housky nakrájené nebo natrhané na kousky zalijeme mlékem s rozšlehanými žloutky, z bílků ušleháme tuhý sníh
4. Namočené housky promícháme s cibulkou, kopřivami, ochutíme solí, pepřem, nakonec vmícháme sníh z bílků
5. Kachnu naplníme nádivkou, sešijeme nebo spíchneme jehlami, položíme do pekáčku prsíčky dolů
6. Podlité vodou pečeme v troubě předem vyhřáté na 170 °C, během pečení kachnu podléváme a přeléváme výpekem, propichujeme vidličkou, aby se sádlo mohlo vypékat, přebytečné sádlo průběžně odebíráme
7. Ke konci pečení obrátíme kachnu prsíčky vzhůru, přelijeme výpekem a maso dopečeme.

Doporučení:

Skvělá je také nádivka z orestovaných kachních jater a kostiček slaniny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy