REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pivní kuřecí křídla

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí křídla marinovaná v pivní omáčce, upečená dozlatova, servírovaná s hermelínovým dipem.


Ingredience:
850 gkuřecích křídel
Na pivní marinádu:
100 mlsvětlé sójové omáčky
200 mlčerného piva
1 lžícetřtinového cukru
1 lžíceolivového oleje
2 ksstroužků česneku
mletý bílý pepř
sůl
Na hermelínový dip:
100 gsýra hermelínu
100 gřapíkatého celeru
100 gmajonézy
1 lžičkaolivového oleje
1/2 kscibule
šťáva z 1/2 citronu
mletý bílý pepř
sůl

Postup:

1. Do kastrůlku nalijeme černé pivo, sójovou omáčku, olivový olej, přidáme oloupané, nadrobno nasekané stroužky česneku, třtinový cukr, sůl, mletý bílý pepř, vše 3 minuty povaříme, aby se všechny chutě dokonale spojily a necháme vychladnout
2. Očištěná kuřecí křídla opláchneme, osušíme, špičky odsekneme, naskládáme do pivní marinády, necháme alespoň 2 hodiny odležet a během marinování křídla občas obrátíme
3. Mezitím si připravíme hermelínový dip tak, že do mísy dáme hermelín nakrájený na menší kousky, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, očištěný, na malé kostičky nakrájený řapíkatý celer, majonézu, citronovou šťávu, olivový olej, dobře promícháme, dochutíme solí, pepřem a dáme do chladničky vychladit
4. Pak křídla vyndáme z marinády, dáme do trouby, pečeme v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova (asi 25 minut) a během pečení potíráme marinádou.

Doporučení:

Podáváme s hermelínovým dipem a opečenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy