REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pivní křídla s hermelínovým dipem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečená marinovaná kuřecí křídla podávaná s hermelínovým dipem.


Ingredience:
1,5 kgkuřecích křidélek
Na marinádu:
1 lžičkasoli
1 lžícehnědého cukru
1 lžíceoleje
100 mlsójové omáčky
2 dclčerného piva
2 ksstroužků česneku
Na hermelínový dip:
100 gmajonézy
50 ghermelínu
1 ksřapíku celeru
1 kscibule
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Kuřecí křidélka opláchneme, osušíme, zbavíme je nejtenčích konců a v kloubu rozdělíme na poloviny
2. Na marinádu svaříme černé pivo, olej, sójovou omáčku, hnědý cukr, oloupané utřené stroužky česneku, sůl a necháme zchladnout
3. Pak do připravené marinády naložíme křídla na 1-4 hodiny
4. Křídla vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem asi 40 minut, za občasného potírání marinádou
5. Mezitím si připravíme dip; majonézu smícháme s oloupanou na drobno nasekanou cibulí, na drobno nakrájeným řapíkem celeru, na jemno nastrouhaným hermelínem, dochutíme solí a pepřem
6. Pečená křídla podáváme s dipem a čerstvým pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy