Pečená marinovaná kuřecí křídla podávaná s hermelínovým dipem.
Ingredience:
1,5 kg | kuřecích křidélek |
Na marinádu: | |
1 lžička | soli |
1 lžíce | hnědého cukru |
1 lžíce | oleje |
100 ml | sójové omáčky |
2 dcl | černého piva |
2 ks | stroužků česneku |
Na hermelínový dip: | |
100 g | majonézy |
50 g | hermelínu |
1 ks | řapíku celeru |
1 ks | cibule |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Kuřecí křidélka opláchneme, osušíme, zbavíme je nejtenčích konců a v kloubu rozdělíme na poloviny
2. Na marinádu svaříme černé pivo, olej, sójovou omáčku, hnědý cukr, oloupané utřené stroužky česneku, sůl a necháme zchladnout
3. Pak do připravené marinády naložíme křídla na 1-4 hodiny
4. Křídla vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem asi 40 minut, za občasného potírání marinádou
5. Mezitím si připravíme dip; majonézu smícháme s oloupanou na drobno nasekanou cibulí, na drobno nakrájeným řapíkem celeru, na jemno nastrouhaným hermelínem, dochutíme solí a pepřem
6. Pečená křídla podáváme s dipem a čerstvým pečivem.