REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněná arašídová kolečka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dalším vánočním cukrovím, v jehož základu jsou oříšky, jsou plněná arašídová kolečka, na které vám dnes přinášíme recept. Kdo by odolal spojení arašídů a čokolády?


Ingredience:
Rozpis na cca 20 kusů o průměru 6 cm:
Suroviny na arašídová kolečka:
130 ghladké mouky
100 gmásla
70 garašídové mouky Alika
60 gtřtinového cukru mletého
10 gvanilkového cukru
1 ksžloutek
Suroviny na čokoládovou náplň:
200 gmascarpone
130 gsmetany ke šlehání 33 %
70 ghořké čokolády
1 lžícecukru
Suroviny na polevu na zdobení:
40 ghořké čokolády
1 lžícerostlinného oleje
Arašídové kostky Alika na dozdobení a posyp krému

Postup:
  1. Těsto na arašídová kolečka je dobré si připravit den předem, stejně tak základ – čokoládovou ganache – na čokoládový krém. Arašídovou mouku, mouku, máslo, cukr, vanilkový cukr a žloutek vložíme do mísy a vypracujeme kompaktní, nelepivé těsto. Zabalíme do potravinářské folie a dáme do lednice odpočinout. Ideálně do druhého dne.
  2. Hořkou čokoládu nasekáme na menší kousky a zalijeme horkou smetanou. Promícháme stěrkou, aby se čokoláda úplně rozpustila. Na závěr promixujeme tyčovým mixérem. Po vychladnutí vložíme opět do lednice.
  3. Následující den arašídové těsto propracujeme a vyválíme na plát o tloušťce cca 4 mm. Na podsypání používáme hladkou mouku, ale ne příliš mnoho, aby se při dalším zpracování těsta nepřidalo mouky moc a těsto se nezačalo drolit. Vykrajujeme kolečka, která skládáme na plech a následně pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 10 minut.
  4. Základ na krém – čokoládovou ganache – vyšleháme do polotuha. Přidáme cukr, mascarpone a na nižší otáčky pokračujeme ve šlehání. Bude to trvat jen chvilinku, než vznikne krásně hladký a hustý čokoládový krém.
  5. Na arašídové kolečko nastříkáme pomocí zdobicího sáčku s trezírovací špičkou dostatečné množství čokoládového krému, bohatě posypeme arašídovými kostkami a přiklopíme druhým kolečkem.
  6. Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu, přidáme olej, promícháme a nalijeme do zdobicího sáčku. Ustřihneme rožek a zdobíme čokoládovou polevou každé kolečko dle vlastní fantazie. Nakonec posypeme arašídovými kostkami nasucho opraženými na pánvi.
Poznámka:

zdroj: www.zdraveorechy.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:



Otevírací doba, nejnovější akční letáky, otevírací doba prodejen, provozoven a institucí z celé České republiky.

Nejnovější články

25 nejlepších receptů na grilované pokrmy z webu ReceptyOnLine.cz

Grilování patří mezi oblíbené letní aktivity. A není divu. Ugrilovat si chutný oběd či večeři spolu s nejbližší rodinou či přáteli, to milují lidé snad na celém světě a my Češi rozhodně patříme také mezi milovníky grilovacích dýchánků u rozpáleného grilu. Připravili jsme pro vás výběr těch nejoblíbenějších TOP receptů na grilovaná jídla, která patří každý rok k hitům naší kuchařky ReceptyOnLine.cz.

číst dále ...

Užijte si novou fritz-kolu Superzero

Ať už kvůli horkému počasí nebo proto, že chcete ušetřit příjem cukrů, nová fritz-kola Superzero je přesně tím pravým společníkem pro nadcházející měsíce. Je to inovativní nápoj, který spojuje intenzivní chuť originální fritz-koly, a jako bonus má nulový obsah cukru. Ochutnejte a dopřejte si osvěžení bez zbytečných kalorií.

číst dále ...

Třikrát Olomoucké tvarůžky na grilu – tradiční lahůdka v netradičním provedení

Tvarůžkový hamburger nebo plněné žampiony? Grilovací sezóna je v plném proudu a s ní přichází čas na zkoušení nových a netradičních pochoutek. Olomoucké tvarůžky na grilu jsou zajímavým a chutným způsobem, jak si zpestřit letní posezení s přáteli a rodinou. Díky široké škále chutí a variací si každý najde tu pravou kombinaci, která mu zaručeně zachutná. Vyzkoušejte tři netradiční tvarůžkové recepty na gril.

číst dále ...

Co nevíte o česneku

Měsíc červenec je doba, kdy se sklízí česnek. Česnek patří mezi nejstarší rostliny využívané v kuchyni, ale i k prevenci zdravotního stavu a léčení lidského organismu vůbec. Česnek je rovněž kulturní rostlinou již od starověku. Česnek setý – Allium sativum pochází ze střední Asie, konkrétně z území Kyrgystánu, kde se v hornaté a z části pouštní oblasti planý česnek setý vyskytuje dodnes. K prvnímu záznamu o použití česneku v kuchyni došlo zhruba před 4500 lety, kdy si jeden z babylonských králů objednal 6 metrických centů pro královskou kuchyni. Zpočátku se česnek využíval v kuchyni k ochucování jídel, záhy se však přišlo na to, že zabraňuje otravám a zanícení otevřených ran. Později se zjistilo, že má blahodárný vliv na některé vyrážky způsobené plísněmi, pomáhá při žaludečních potíží u jedněch lidí, zatímco naopak u druhých je vyvolává. Lidé pak odpradávna věřili, že česnek ochraňuje před různými kouzly, uhranutím, upírům a proto nosili hlavičky česneku u sebe i přes jeho silné aroma.

číst dále ...

Divizna velkokvětá – Verbascum densiflorum

Divizna velkokvětá – Verbascum densiflorum je statná bylina z čeledi krtičníkovitých, rostoucí po celé Evropě. Vyhledává slunná sušší stanoviště a ve volné přírodě se s ní můžeme setkat velmi často v úvozech, kamenitých stráních, skalách. Jedná se o dvouletou bylinu, která v prvním roce vytváří jen růžici přízemních měkkých, plstnatých listů, v druhém roce vytváří až 2 m vysokou lodyhu s listy střídavými a hroznovitě uspořádanými květy. Květy tvoří pětidílný, zvonkovitý kalich s jasně žlutou korunou. Právě květ je předmětem sběru, vyjma semen, která jsou dokonce jedovatá. Pytláci v minulosti semena používali k omamování ryb. Za suchého počasí se sbírá jen květní koruna s tyčinkami, bez zeleného kalichu. Květ se sbírá postupně, podle rozkvětu a to denně, zpravidla od června do září. Květ se suší ve stínu, pokud možno rychle…

číst dále ...

Dopřejte dětem to nejlepší a připravte jim hravé a veselé saláty!

Malí strávníci bývají mnohdy poněkud nároční a dosáhnout prázdných talířů může být doslova nadlidský úkol. Pakliže vám docházejí nápady, ale chcete se vyhnout opakování stále stejných pokrmů, zkuste naše tipy. Vykouzlete z rutinního posezení u stolu zážitek – připravte dětem saláty ze sezónních surovin, které hrají všemi barvami!

číst dále ...

Odstartujte cesty za moravským a českým vínem ve vinařských centrech

Každá vinařská oblast a podoblast v Česku má své místo, které je považováno za její hlavní centrum. Pokud tedy váháte kde začít letní výpravu za moravským nebo českých vínem, můžete začít právě tam. Seznámíte se tak s daným regionem a třeba také načerpáte inspiraci kam pokračovat. A jaká centra to tedy jsou?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.