REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněná ouška

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Cukroví plněné ořechovou a makovou náplní, potřené vajíčkem, upečené dozlatova.


Ingredience:
500 ghladké mouky
250 gtuku na pečení
50 gcukru krupice
20 gdroždí
1 ksvejce
1 ksvejce na potření
150 mlsmetany
1 lžičkastrouhané citronové kůry
sůl
Na makovou náplň:
2 lžícerumu
80 mlmléka
100 gmletého máku
40 gcukru krupice
25 grozinek
špetka muškátového oříšku
Na ořechovou náplň:
2 lžícerumu
80 mlmléka
100 gmletých vlašských ořechů
40 gcukru
25 grozinek
na špičku nože skořice

Postup:

1. Na makovou náplň polovinu mléka svaříme s cukrem a mletým mákem, přidáme v rumu nabobtnalé rozinky a špetku strouhaného muškátového oříšku
2. Na ořechovou náplň mléko krátce povaříme s cukrem, na jemno mletými vlašskými ořechy, dochutíme mletou skořicí a vmícháme v rumu nabobtnalé rozinky
3. Z rozdrobeného droždí, lžičky cukru, lžíce hladké mouky a 2 lžic smetany připravíme kvásek, který necháme vzejít
4. Do mísy prosijeme zbytek hladké mouky se špetkou soli, přidáme zbylý cukr, na jemno nastrouhanou citronovou kůru, vejce, vykynulý kvásek, zbylou smetanu, rozpuštěný tuk a vypracujeme vláčné těsto
5. Těsto ihned bez kynutí rozválíme na plát a vykrájíme z něho kolečka, na každé z nich naneseme lžičkou makovou nebo oříškovou náplň, kolečka přeložíme na půl a okraje k sobě dobře přitiskneme
6. Ouška přendáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme 30 minut kynout, pak potřeme rozšlehaným vejcem, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a upečeme dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku



Otevírací doba, nejnovější akční letáky, otevírací doba prodejen, provozoven a institucí z celé České republiky.

Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

První sládková v historii nošovického pivovaru. Správně hořké pivo Radegast nově vaří Jana Tovaryšová

Sládkovská historie správně hořkého piva Radegast píše novou kapitolu. Poprvé v dějinách má nošovický pivovar svou sládkovou. Jana Tovaryšová se stala sedmou pokračovatelkou sládkovského řemesla v Radegastu od doby, kdy se v Nošovicích v roce 1970 uvařila první várka piva.

číst dále ...

Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?

Podzim, to je opadané listí, dlouhé večery, pošmurné počasí, a také všudypřítomné dýně. A je jedno, zda jste fanouškem halloweenských oslav, nebo vás tenhle svátek nechává chladnými. Dýně totiž můžete využít mnoha způsoby – od dekorací až po lahodné výtvory v kuchyni. Poradíme vám, jak vybrat tu správnou.

číst dále ...

Podzimní vlna růstu hub je tady!

Minulý týden v lesích bylo hub poskrovnu, přitom plné koše hřibů a dalších druhů hub byl jistě snem mnoha houbařů. Zlom nastal v polovině týdne a vyvrcholil tento víkend, kdy stovky houbařů nacházejí konečně plné koše hub. Opravdu masově roste v některých lokalitách hřib smrkový, větší množství klouzků, křemenáčů, také bedel, ale i další druhy hub. Jedna z nejoblíbenějších hub mezi českými houbaři, hřib hnědý, se zatím neobjevil.

číst dále ...

Kuřecí polévka na tři způsoby. Cestujte na talíři a zavítejte do tří různých koutů světa!

S příchodem podzimu a prvních chladných dnů je čas se zahřát nejen v teple domova, ale také na talíři. Co může být lepšího než polévka, která nás prohřeje a navodí příjemnou atmosféru? Dnes vás Drůbežářský závod Klatovy zve na kulinární cestu kolem světa prostřednictvím tří tradičních polévek, které vás zavedou do rozmanitých koutů zeměkoule.

číst dále ...

Tradiční odrůdy na dosah aneb kde najít nejlepší moravské a české víno

Česká republika je vínu zaslíbená, ale víno je velmi široký pojem, a ne každé víno, resp. odrůda révy vinné si ideálně rozumí s každým regionem. Jsou však odrůdy, které jsou u nás po dlouhé generace skutečně doma, mají u nás největší tradici a daří se jim zde nejlépe. Pojďme se tedy vydat v jejich stopách a pojmout letos výlety za vínem trochu jinak.

číst dále ...

Největší český zpracovatel medu mění svou obchodní značku

Společnost Medokomerc, která je největším distributorem medu v České republice, se chystá od září letošního roku spustit rebranding své značky. Došlo ke zkrácení názvu, zvýraznění loga a rovněž vytvoření přírodnějších etiket, které odpovídají kvalitě a naturálnímu původu jejich medů. „V rámci rebrandingu se chceme více přiblížit k naším zákazníkům. Změna identity by měla kromě snadno zapamatovatelného názvu také poukazovat na naše dlouhodobé hodnoty, tedy důraz na kvalitu medu a dlouholetou tradici, která trvá již po 3 generace,“ říká Viktor Špaček, vedoucí prodeje a marketingu společnosti Medokomerc.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.