Vánoční cukroví plné oříšků, ochucené javorovým sirupem, cukrem a kakaem.
Ingredience:
220 g | hladké mouky |
150 g | nastrouhaných vlašských ořechů |
120 g | přírodního cukru |
120 g | másla |
50 g | jemně nasekaných vlašských ořechů |
2 lžíce | javorového sirupu |
1 lžíce | kakaa |
1 lžička | prášku na pečení |
3 ks | vejce |
špetka soli |
Postup:
1. Z jednoho vejce oddělíme bíle od žloutku, z bílku ušleháme tuhý sníh
2. Máslo ušleháme do pěny, zašleháme sůl, cukr, kakao, javorový sirup, 2 ks vejce a sníh z bílků
3. Do těsta zapracujeme mouku, prášek do pečiva, strouhané a nesekané oříšky
4. Těsto vytvarujeme do válečku a zabalené do potravinářské fólie necháme 2 hodiny odpočinout
5. Váleček rozkrájíme na kolečka, potřeme žloutky a dáme péci do trouby vyhřáté na 180 °C na 10 až 12 minut
6. Hotové placičky můžeme ozdobit kouskem ořechu, přilepeným kapkou medu.