REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Platýs na bílém víně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ochucené opečené filety podušené na víně, servírované s dušenou zeleninou.


Ingredience:
300 gfiletů platýse
2 lžícemásla
1 lžíceoleje
1 lžičkavegety
80 mlbílého vína
1 kscitronu
1 kskarotky
1 ksmenšího pórku
1/2 ksceleru
mletý červený pepř
bazalka na ozdobu
hladká mouka na obalení
sůl

Postup:

1. Filety omyjeme, osušíme, osolíme, okořeníme červeným pepřem, pokapeme šťávou z půlky citronu, pak každou porci ryby srolujeme a ovážeme nití
2. Stočené filety obalíme v hladké mouce, opečeme ze všech stran na rozehřátém oleji, podlijeme bílým vínem, podle chuti můžeme ještě přidat trochu červeného pepře a krátce podusíme
3. Karotku i celer očistíme, omyjeme a nakrájíme na menší kousky, očištěný pórek nakrájíme na nudličky a v pánvi na rozehřáté 1 lžíci másla krátce vše podusíme a ochutíme vegetou
4. Hotového platýse vyjmeme, do výpeku s vínem přidáme zbylé máslo, šťávu necháme zredukovat (vyvařit na malé množství) a pro dochucení můžeme přidat 2 plátky citronu
5. Porce platýse rozdělíme na talíře, podlijeme šťávou, přidáme podušenou zeleninu a podáváme s vařenými bramborami, ozdobené plátky citronu a snítkou bazalky.

Doporučení:

Filety platýse můžeme nahradit i jinou rybou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy