Na kostky nakrájené maso z tloušťů, opečené na cibulce a másle dochucené solí a paprikou, podušené, nakonec zalité zakysanou smetanou.
Ingredience:
600 g | tloušťů |
40 g | másla |
30 g | hladké mouky |
200 ml | zakysané smetany |
1 ks | cibule |
mletá paprika | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Očištěného, omytého, vykuchaného tlouště nakrájíme na větší kostky
2. Na kolečka nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na másle, přidáme kostky ryby, opečeme je ze všech stran, osolíme, okořeníme mletou červenou paprikou a mírně podlijeme vodou, dusíme téměř doměkka
3. Pokrm zahustíme zakysanou smetanou, v níž jsme rozmíchali hladkou mouku a ještě chvíli povaříme.
Podáváme s vařenými brambory nebo hranolky.
Poznámka:Pokrm můžeme eventuálně přikyselit citronovou šťávou nebo ještě dochutit rajčatovým protlakem.