REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Paprikáš z tloušťů

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na kostky nakrájené maso z tloušťů, opečené na cibulce a másle dochucené solí a paprikou, podušené, nakonec zalité zakysanou smetanou.


Ingredience:
600 gtloušťů
40 gmásla
30 ghladké mouky
200 mlzakysané smetany
1 kscibule
mletá paprika
voda
sůl

Postup:

1. Očištěného, omytého, vykuchaného tlouště nakrájíme na větší kostky
2. Na kolečka nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na másle, přidáme kostky ryby, opečeme je ze všech stran, osolíme, okořeníme mletou červenou paprikou a mírně podlijeme vodou, dusíme téměř doměkka
3. Pokrm zahustíme zakysanou smetanou, v níž jsme rozmíchali hladkou mouku a ještě chvíli povaříme.

Doporučení:

Podáváme s vařenými brambory nebo hranolky.

Poznámka:

Pokrm můžeme eventuálně přikyselit citronovou šťávou nebo ještě dochutit rajčatovým protlakem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy