REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plátky patizonů v sýrovém kabátku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kolečka patizonů potřená se solí utřeným česnekem, obalená v mouce smíchané s nastrouhaným sýrem, vejcích a strouhance, usmažená dozlatova.


Ingredience:
1 ksvětšího patizonu
1 ksstroužek česneku
olej
sůl
Na obalení:
50 gtvrdého sýra
3 ksvejce
4-6 lžichladké mouky
strouhanka
voda (mléko)
sůl

Postup:

1. Oloupané patizony nakrájíme na plátky silné asi 5 mm, každý potřeme z obou stran česnekem utřeným se solí
2. Vejce rozkvedláme s trochou vlažné vody (mléka) a špetkou soli, k hladké mouce přimícháme na jemno nastrouhaný sýr
3. Jednotlivé plátky patizonu obalíme v mouce, ve vejcích a nakonec i ve strouhance
4. Smažíme v dobře rozpáleném oleji dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy