Roštěnky dušené na cibulovém základě doměkka, podávané přelité pivní omáčkou, obložené opečenými párky, ozdobené dušenou cibulí.
Ingredience:
4 ks | hovězích roštěnek |
3 ks | větší cibule |
1 ks | bobkového listu |
200 g | párků |
100 g | tuku |
200 ml | piva + 3 lžíce |
hladká mouka | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné, naklepané roštěnky na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na polovině tuku
2. Maso vyjmeme a do výpeku přidáme oloupanou, na proužky nakrájenou 1cibuli, bobkový list, vše osmahneme, roštěnky vrátíme zpět, podlijeme polovinou piva a dusíme doměkka
3. Pak roštěnky i bobkový list vyndáme, šťávu zaprášíme hladkou moukou, zalijeme zbylým pivem a chvíli povaříme
4. Na části zbývajícího tuku opečeme na kolečka nakrájené párky
5. Zvlášť necháme na zbylém tuku zesklovatět oloupané, na kolečka nakrájené 2 cibule, podlijeme je 3 lžícemi piva a necháme vydusit
6. Při podávání obložíme roštěnky opečenými párky, ozdobíme dušenou cibulí a přelijeme pivní omáčkou.
Servírujeme s bramborovou kaší nebo houskovým knedlíkem.