REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pitta chleby zapečené s tvarohovou směsí a barmbory

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pitta chleby potřené tvarohovou směsí, pokladené plátky brambor, zastřiknuté olejem, ozdobené nasekaným koprem, nakonec zapečené v troubě.


Ingredience:
90 gsýru s modrou plísní
75 gpolotučného tvarohu
3 ksvelkých předvařených brambor
2 ksvelkých pitta chlebů
1 lžíceolivového oleje + na zastřiknutí
nasekaný kopr

Postup:

1. V misce našleháme polotučný tvaroh, přidáme nadrobený sýr s modrou plísní, olivový olej a vše dobře promícháme
2. Velké pitta chleby potřeme připravenou tvarohovou směsí, poklademe oloupanými, 10 minut předvařenými, na tenké plátky nakrájenými bramborami a zastříkneme olivovým olejem
3. Vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 20 minut
4. Servírujeme ozdobené s na jemno nasekaným koprem.

Doporučení:

Při servírování můžeme ještě pizzu ozdobit plátkem parmazánu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy