REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Piškotová roláda III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečené piškotové těsto potřené krémem, stočené do rolády, přelité višňovou polevou, posypané cukrem.


Ingredience:
140 gcukru krupice
80 ghladké mouky
6 ksvajec
Na krém:
200 gzakysané smetany
200 gbílé čokolády
Na višňovou polevu:
3 lžícegriotky
300 gvišní
100 gcukru
voda
Na dohotovení:
moučkový cukr na posypání

Postup:

1. V míse prošleháme do polotuha bílky, potom k nim za stálého šlehání postupně přisypeme krupicový cukr a šleháme, dokud nevznikne tuhý sníh, pak do sněhu zašleháme prošlehané žloutky a nakonec opatrně a vmícháme prosátou hladkou mouku
2. Těsto naneseme na plech vyložený pečicím papírem, rozetřeme na 1 cm vrstvu, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme 7-10 minut dorůžova
3. Upečený piškotový plát přendáme na navlhčenou utěrku a pomocí utěrky i s pečicím papírem stočíme a necháme vychladnout
4. Mezitím připravíme krém; do hrnce s mírně vroucí vodou vložíme misku s rozlámanou čokoládou, když se rozpustí necháme ji trochu vychladnout a potom smícháme se zakysanou smetanou
5. Na višňovou polevu dáme do kastrůlku vypeckované višně, cukr, griotku, promícháme, lehce podlijeme vodou a vaříme do zhoustnutí
6. Piškotový plát rozbalíme, potřeme připraveným krémem, bez papíru stočíme, přelijeme višňovou polevou a posypeme moučkovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy