REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Piškotová roláda III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečené piškotové těsto potřené krémem, stočené do rolády, přelité višňovou polevou, posypané cukrem.


Ingredience:
140 gcukru krupice
80 ghladké mouky
6 ksvajec
Na krém:
200 gzakysané smetany
200 gbílé čokolády
Na višňovou polevu:
3 lžícegriotky
300 gvišní
100 gcukru
voda
Na dohotovení:
moučkový cukr na posypání

Postup:

1. V míse prošleháme do polotuha bílky, potom k nim za stálého šlehání postupně přisypeme krupicový cukr a šleháme, dokud nevznikne tuhý sníh, pak do sněhu zašleháme prošlehané žloutky a nakonec opatrně a vmícháme prosátou hladkou mouku
2. Těsto naneseme na plech vyložený pečicím papírem, rozetřeme na 1 cm vrstvu, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme 7-10 minut dorůžova
3. Upečený piškotový plát přendáme na navlhčenou utěrku a pomocí utěrky i s pečicím papírem stočíme a necháme vychladnout
4. Mezitím připravíme krém; do hrnce s mírně vroucí vodou vložíme misku s rozlámanou čokoládou, když se rozpustí necháme ji trochu vychladnout a potom smícháme se zakysanou smetanou
5. Na višňovou polevu dáme do kastrůlku vypeckované višně, cukr, griotku, promícháme, lehce podlijeme vodou a vaříme do zhoustnutí
6. Piškotový plát rozbalíme, potřeme připraveným krémem, bez papíru stočíme, přelijeme višňovou polevou a posypeme moučkovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy