Upečené piškotové těsto potřené krémem, stočené do rolády, přelité višňovou polevou, posypané cukrem.
Ingredience:
140 g | cukru krupice |
80 g | hladké mouky |
6 ks | vajec |
Na krém: | |
200 g | zakysané smetany |
200 g | bílé čokolády |
Na višňovou polevu: | |
3 lžíce | griotky |
300 g | višní |
100 g | cukru |
voda | |
Na dohotovení: | |
moučkový cukr na posypání |
Postup:
1. V míse prošleháme do polotuha bílky, potom k nim za stálého šlehání postupně přisypeme krupicový cukr a šleháme, dokud nevznikne tuhý sníh, pak do sněhu zašleháme prošlehané žloutky a nakonec opatrně a vmícháme prosátou hladkou mouku
2. Těsto naneseme na plech vyložený pečicím papírem, rozetřeme na 1 cm vrstvu, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme 7-10 minut dorůžova
3. Upečený piškotový plát přendáme na navlhčenou utěrku a pomocí utěrky i s pečicím papírem stočíme a necháme vychladnout
4. Mezitím připravíme krém; do hrnce s mírně vroucí vodou vložíme misku s rozlámanou čokoládou, když se rozpustí necháme ji trochu vychladnout a potom smícháme se zakysanou smetanou
5. Na višňovou polevu dáme do kastrůlku vypeckované višně, cukr, griotku, promícháme, lehce podlijeme vodou a vaříme do zhoustnutí
6. Piškotový plát rozbalíme, potřeme připraveným krémem, bez papíru stočíme, přelijeme višňovou polevou a posypeme moučkovým cukrem.