REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Piškotová roláda II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Roláda z piškotového těsta, naplněná mletými ořechy a ochucenými jablky, upečená dorůžova, posypaná cukrem nebo potřená čokoládovou polevou.


Ingredience:
Na těsto:
10 lžicpolohrubé mouky
10 lžickrupicového cukru
1 lžičkaprášku do pečiva
6 ksvajec
špetka soli
máslo na plech
Na náplň:
1 balíčekvanilkového cukru
1 balíčekmleté skořice
100 gmletých ořechů (mandlí)
7 ksvelkých jablek
Na dohotovení:
moučkový cukr nebo čokoládová poleva

Postup:

1. Pečicí papír dáme na plech, dobře potřeme rozpuštěným máslem a necháme ztuhnout
2. Jablka oloupeme, nastrouháme na nudličky, promícháme s vanilkovým pudinkovým práškem a mletou skořicí
3. Pomaštěný plech posypeme na jemno mletými ořechy, na ně rozetřeme jablka
4. Pak vejce šleháme se špetkou soli 15-20 minut, až začnou bělat a houstnout, potom vmícháme krupicový cukr a nakonec za stálého míchání po částech vmícháme prosátou polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva
5. Těsto nalijeme na jablka, rozetřeme, dáme do předehřáté trouby na 170 °C, teplotu snížíme na 150 °C a pečeme dorůžova (15 minut)
6. Na upečené těsto rozložíme pečicí papír, potom ve studené vodě namočenou, vyždímanou utěrku, zakryjeme druhým plechem a necháme 30 minut odpočinout
7. Odkryjeme, sundáme utěrku, znovu přiklopíme druhým plechem a celé překlopíme (otočíme), znovu odkryjeme, sundáme pečicí papír, pevně stočíme i s papírem do rolády a necháme vychladnout
8. Nakonec sundáme papír a roládu posypeme cukrem nebo potřeme čokoládovou polevou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Dny českého piva

Každý rok poslední týden v září patří dnům českého piva. Vychutnejte si pivní speciály. Ochutnejte speciální menu. Nebo se seznamte se sládkem vašeho oblíbeného pivovaru. Dny českého piva slavíme celý týden a po celé zemi. Protože Václav prostě ví, co je pro národ dobré!

číst dále ...

Rakytník, ostružina, borůvka nebo arónie? Zdravím nabušené domácí shruby a limonády podle barmana Tomáše Kubíčka!

Naboostujte svou imunitu s úžasnými plody. Vyrobte si doma skvělé shruby a pijte pravidelně zdraví prospěšné limonády z darů přírody. Výroba shrubů je velmi jednoduchá, tak neváhejte a s chutí do toho. Recepty pro Vás připravil barman Tomáš Kubíček, který mimo své barmanské vášně přemýšlí i o zdravém způsobu života.

číst dále ...

Rychlé a chutné svačiny pro děti i dospělé podle Drůbežářského závodu Klatovy

Září a s ním spojený začátek nového školního roku je pro každého jinak náročný. Děti se těší na nové zážitky a kamarády a rodiče organizují, jak všechno zvládnout. Jeden z důležitých úkolů pro rodiče je připravit dětem svačinu, která je nejen nasytí ale bude zároveň i velmi pestrá. Ideálním řešením je ovoce, zelenina a k tomu jednoduché ale vydatné tipy od Drůbežářského závodu Klatovy. Kombinace křupavého čerstvého pečiva, svěží zeleniny a Kuřecí prsní zauzené šunky nejvyšší jakosti krájené, která je oceněná značkou kvalitních potravin KLASA a certifikátem České cechovní normy nebo Kuřecího dětského junioru bez přidaných E, tak potěší nejen malého školáka, ale i teenagera a neodolají ani samotní rodiče.

číst dále ...

Experimentujte s moštem, dodá pokrmu šmrnc!

Pokud toužíte žít co nejvíce v souladu s přírodou, jednou z nejprostších cest je dopřávat si sezónní potraviny. A tou je v tuto chvíli bezpochyby jablečný mošt. Málokoho ovšem napadne použít ho do nějakého pokrmu. Přitom mu dodá jedinečnou chuť. Využití najde nejen nasladko, ale i naslano, třeba v kombinaci s masem. Mošty můžeme pořídit i v kvalitě bio, stejně tak jako další suroviny, které jsou součástí našich receptů. S výběrem mohou pomoci také značky kvality (např. „Biozebra“ nebo „Biolist“, Klasa, Regionální potravina). Možná vám dokonce šťáva z jablek v jídle zachutná natolik, že ji začnete přidávat naprosto kamkoliv.

číst dále ...

Vaše oblíbené zeleninové pokrmy v netradičním podání

Horké letní dny přímo vybízejí k tomu, abyste ve svém jídelníčku využili maximum z toho, co nám příroda právě nabízí. V žádném jiném ročním období nemáme takový výběr čerstvé zeleniny. Přidáním masa navíc získáte plnohodnotný hlavní chod. Co takhle vyzkoušet nové a překvapivé varianty oblíbených receptů, jako je odlehčená verze Caesar salátu nebo kuskus připravený jako řecký salát?

číst dále ...

Ochutnejte nejznámější jídla z dánské kuchyně

Dánská kuchyně je pro většinu z nás spíše velkou neznámou, při pohledu na typická dánská jídla však brzy zjistíte, že by byla chyba ji nevyzkoušet. Vyniká totiž použitím čerstvých, lokálních surovin s důrazem na ingredience, které se pěstují či chovají přímo v Dánsku. Jídla inspirovaná dánskou kuchyní si můžete dopřát v rámci Dánského menu, které bude k dostání už příští týden na všech pobočkách Bageterie Boulevard.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy