REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Piškotová roláda II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Roláda z piškotového těsta, naplněná mletými ořechy a ochucenými jablky, upečená dorůžova, posypaná cukrem nebo potřená čokoládovou polevou.


Ingredience:
Na těsto:
10 lžicpolohrubé mouky
10 lžickrupicového cukru
1 lžičkaprášku do pečiva
6 ksvajec
špetka soli
máslo na plech
Na náplň:
1 balíčekvanilkového cukru
1 balíčekmleté skořice
100 gmletých ořechů (mandlí)
7 ksvelkých jablek
Na dohotovení:
moučkový cukr nebo čokoládová poleva

Postup:

1. Pečicí papír dáme na plech, dobře potřeme rozpuštěným máslem a necháme ztuhnout
2. Jablka oloupeme, nastrouháme na nudličky, promícháme s vanilkovým pudinkovým práškem a mletou skořicí
3. Pomaštěný plech posypeme na jemno mletými ořechy, na ně rozetřeme jablka
4. Pak vejce šleháme se špetkou soli 15-20 minut, až začnou bělat a houstnout, potom vmícháme krupicový cukr a nakonec za stálého míchání po částech vmícháme prosátou polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva
5. Těsto nalijeme na jablka, rozetřeme, dáme do předehřáté trouby na 170 °C, teplotu snížíme na 150 °C a pečeme dorůžova (15 minut)
6. Na upečené těsto rozložíme pečicí papír, potom ve studené vodě namočenou, vyždímanou utěrku, zakryjeme druhým plechem a necháme 30 minut odpočinout
7. Odkryjeme, sundáme utěrku, znovu přiklopíme druhým plechem a celé překlopíme (otočíme), znovu odkryjeme, sundáme pečicí papír, pevně stočíme i s papírem do rolády a necháme vychladnout
8. Nakonec sundáme papír a roládu posypeme cukrem nebo potřeme čokoládovou polevou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Mladé maso překvapí a zpestří jarní menu

Chystáte se se sílícím sluncem pustit do vaší kuchyně i nové recepty? Pokud ano, máme pro vás tip. Upečte si kromě tradičního jarního kuřátka i pečínku z mladého masa. Jeho sezóna začíná začátkem května a ekofarmy tak nabídnou bohatý výběr čerstvého jehněčího, kůzlečího nebo telecího masa. Ale pamatujte, to, co udělá v jarní kuchyni z obyčejného obědu výjimečný zážitek, není speciální recept, ale kvalitní potraviny pocházející z produkce ekologického zemědělství.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy