REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní slaný dort

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený korpus plněný slanečkovým krémem, okurkovým krémem, vejci a koprem, potřený tvarohovým krémem, ozdobený vejci, cherry rajčátky i koprem.


Ingredience:
Na těsto:
500 ghladké mouky
30 gdroždí
3 lžíceoleje
1 lžičkacukru
250 ml (asi)mléka
špetka soli
tuk na formu
Na náplň:
250 gmajonézy
250 gslanečků
200 gměkkého tvarohu
4 lžícenasekaného kopru
2 lžícedijonské hořčice
4 ksvajec uvařených natvrdo
3 kssterilovaných okurek
1 ksmalé cibule
mletý pepř
sůl
Na dohotovení:
4 ksvajec uvařených natvrdo
cherry rajčátka
kopr

Postup:

1. Z rozdrobeného droždí, lžičky cukru, lžíce hladké mouky a trošky vlažného mléka připravíme kvásek, který necháme na teplém místě vzejít
2. Do mísy prosijeme zbylou hladkou mouku se špetkou soli, přidáme olej, kvásek, zbylé vlažné mléko a vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme na teplém místě vykynout
3. Z těsta vytvarujeme bochánek, vložíme ho do vymazané dortové formy o průměru 26 cm, necháme kynout ještě asi 20 minut, pak ho v troubě při 200 °C necháme 5 minut zapéct, teplotu snížíme na 170 °C a pečeme ještě asi 40 minut
4. Na krém měkký tvaroh smícháme s majonézou a hořčicí, dochutíme solí i pepřem, do jeho jedné třetiny vmícháme na drobno nakrájené slanečky i oloupanou na jemno nasekanou cibuli, do druhé třetiny na drobno nakrájené okurky a třetí třetinu nedochucujeme
5. Vychladlý upečený korpus prokrojíme na 3 díly, spodní potřeme slanečkovým krémem, prostřední okurkovým krémem, navrch rozložíme oloupaná vejce nakrájená na plátky, posypeme na jemno nasekaným koprem, dort sesadíme, vrátíme do formy a přes noc dáme do lednice proležet
6. Druhý den ho potřeme tvarohovým krémem, dozdobíme oloupanými na čtvrtky nakrájenými vejci, cherry rajčátky a koprem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy