REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní slaný dort

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený korpus plněný slanečkovým krémem, okurkovým krémem, vejci a koprem, potřený tvarohovým krémem, ozdobený vejci, cherry rajčátky i koprem.


Ingredience:
Na těsto:
500 ghladké mouky
30 gdroždí
3 lžíceoleje
1 lžičkacukru
250 ml (asi)mléka
špetka soli
tuk na formu
Na náplň:
250 gmajonézy
250 gslanečků
200 gměkkého tvarohu
4 lžícenasekaného kopru
2 lžícedijonské hořčice
4 ksvajec uvařených natvrdo
3 kssterilovaných okurek
1 ksmalé cibule
mletý pepř
sůl
Na dohotovení:
4 ksvajec uvařených natvrdo
cherry rajčátka
kopr

Postup:

1. Z rozdrobeného droždí, lžičky cukru, lžíce hladké mouky a trošky vlažného mléka připravíme kvásek, který necháme na teplém místě vzejít
2. Do mísy prosijeme zbylou hladkou mouku se špetkou soli, přidáme olej, kvásek, zbylé vlažné mléko a vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme na teplém místě vykynout
3. Z těsta vytvarujeme bochánek, vložíme ho do vymazané dortové formy o průměru 26 cm, necháme kynout ještě asi 20 minut, pak ho v troubě při 200 °C necháme 5 minut zapéct, teplotu snížíme na 170 °C a pečeme ještě asi 40 minut
4. Na krém měkký tvaroh smícháme s majonézou a hořčicí, dochutíme solí i pepřem, do jeho jedné třetiny vmícháme na drobno nakrájené slanečky i oloupanou na jemno nasekanou cibuli, do druhé třetiny na drobno nakrájené okurky a třetí třetinu nedochucujeme
5. Vychladlý upečený korpus prokrojíme na 3 díly, spodní potřeme slanečkovým krémem, prostřední okurkovým krémem, navrch rozložíme oloupaná vejce nakrájená na plátky, posypeme na jemno nasekaným koprem, dort sesadíme, vrátíme do formy a přes noc dáme do lednice proležet
6. Druhý den ho potřeme tvarohovým krémem, dozdobíme oloupanými na čtvrtky nakrájenými vejci, cherry rajčátky a koprem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Užijte si Velikonoce s delikátní nádivkou

Bude o Velikonocích hostit rodinu a přátele? To by na vaší sváteční tabuli neměla chybět nádivka. Hlavička, jak se jí také přezdívá, je tradiční pokrm, kterým už naše praprababičky vítaly jaro. Za ten dlouhý čas prošla její receptura mnoha obměnami, ale základ zůstává stejný. Pečivo, sníh z bílků, maso a čerstvé bylinky. Zkuste ji letos vyšperkovat ještě zeleninou a překvapte své hosty originálním receptem.

číst dále ...

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

Vejce hrají o Velikonocích hlavní roli. Jak(á) vybrat?

Velikonoce jsou obdobím lidových tradic spojených s vítáním jara a oslavou plodnosti a zrození nového života. Jedny z nejvýznamnějších a nejkrásnějších svátků v roce jsou ale spojené také s přípravou a konzumací dobrého jídla a pití. A většina velikonočních receptů obsahuje vejce, potravinu s nejvyváženějším obsahem nutričně významných látek, které dodávají našemu tělu kvalitní bílkoviny. Vejce jsou vysoce stravitelné, mají skvělou schopnost zasytit a Velikonoce se bez nich zkrátka neobejdou. Jak je – a jaká vlastně – vybrat?

číst dále ...

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Velikonoční menu V.

Chutné velikonoční recepty logicky poskládané do slavnostního jídelního lístku. Inspirujte se a nezapomeňte k dobrému jídlu nabídnou svým strávníkům i dobré pití. Recepty v článku najdete po kliknutí na jejich název!

číst dále ...

5 tipů, díky kterým o Velikonocích nepřiberete ani deko navíc

Sotva skončily Vánoce a přehoupli jsme se do nového roku a už zase jsou tady další svátky spojené s nekonečným hodováním. Naštěstí Velikonoce netrvají tak dlouho jako Vánoce, pokud se však nebudete hlídat, může vám i těchto pár dnů uštědřit nějaké to kilo navíc. Jestli se navíc na jaře snažíte zhubnout na léto do plavek, přibírání o Velikonocích pro vás určitě nebude žádoucí. Jak nedat nadbytečným kilům šanci? Vyzkoušejte následující tipy.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy