REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní slaný dort

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený korpus plněný slanečkovým krémem, okurkovým krémem, vejci a koprem, potřený tvarohovým krémem, ozdobený vejci, cherry rajčátky i koprem.


Ingredience:
Na těsto:
500 ghladké mouky
30 gdroždí
3 lžíceoleje
1 lžičkacukru
250 ml (asi)mléka
špetka soli
tuk na formu
Na náplň:
250 gmajonézy
250 gslanečků
200 gměkkého tvarohu
4 lžícenasekaného kopru
2 lžícedijonské hořčice
4 ksvajec uvařených natvrdo
3 kssterilovaných okurek
1 ksmalé cibule
mletý pepř
sůl
Na dohotovení:
4 ksvajec uvařených natvrdo
cherry rajčátka
kopr

Postup:

1. Z rozdrobeného droždí, lžičky cukru, lžíce hladké mouky a trošky vlažného mléka připravíme kvásek, který necháme na teplém místě vzejít
2. Do mísy prosijeme zbylou hladkou mouku se špetkou soli, přidáme olej, kvásek, zbylé vlažné mléko a vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme na teplém místě vykynout
3. Z těsta vytvarujeme bochánek, vložíme ho do vymazané dortové formy o průměru 26 cm, necháme kynout ještě asi 20 minut, pak ho v troubě při 200 °C necháme 5 minut zapéct, teplotu snížíme na 170 °C a pečeme ještě asi 40 minut
4. Na krém měkký tvaroh smícháme s majonézou a hořčicí, dochutíme solí i pepřem, do jeho jedné třetiny vmícháme na drobno nakrájené slanečky i oloupanou na jemno nasekanou cibuli, do druhé třetiny na drobno nakrájené okurky a třetí třetinu nedochucujeme
5. Vychladlý upečený korpus prokrojíme na 3 díly, spodní potřeme slanečkovým krémem, prostřední okurkovým krémem, navrch rozložíme oloupaná vejce nakrájená na plátky, posypeme na jemno nasekaným koprem, dort sesadíme, vrátíme do formy a přes noc dáme do lednice proležet
6. Druhý den ho potřeme tvarohovým krémem, dozdobíme oloupanými na čtvrtky nakrájenými vejci, cherry rajčátky a koprem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Rychlé a chutné svačiny pro děti i dospělé podle Drůbežářského závodu Klatovy

Září a s ním spojený začátek nového školního roku je pro každého jinak náročný. Děti se těší na nové zážitky a kamarády a rodiče organizují, jak všechno zvládnout. Jeden z důležitých úkolů pro rodiče je připravit dětem svačinu, která je nejen nasytí ale bude zároveň i velmi pestrá. Ideálním řešením je ovoce, zelenina a k tomu jednoduché ale vydatné tipy od Drůbežářského závodu Klatovy. Kombinace křupavého čerstvého pečiva, svěží zeleniny a Kuřecí prsní zauzené šunky nejvyšší jakosti krájené, která je oceněná značkou kvalitních potravin KLASA a certifikátem České cechovní normy nebo Kuřecího dětského junioru bez přidaných E, tak potěší nejen malého školáka, ale i teenagera a neodolají ani samotní rodiče.

číst dále ...

Prague mussel week odstartoval. Zapojí se Les Moules, Bruxx i Grandhotel Pupp

Týden od 21. do 27. září patří v desítkách restaurací holandským slávkám. Druhý ročník festivalu Prague mussel week nabízí zvýhodněná mušlová menu připravená skutečnými kulinářskými esy. Zapojili se například Les Moules, Bruxx či Grandhotel Pupp. Recepty na slávkové pochoutky od šéfkuchařů zapojených restaurací jsou dostupné i na webu PMW.

číst dále ...

Začíná sezóna moštů! Co o nich potřebujete vědět?

Máte rádi ovoce? Pak jste nejspíše propadli jedinečné chuti ovocných šťáv. Můžete si je kupovat u farmáře, v obchodech, nebo třeba i v restauracích, když toužíte po něčem zdravějším. Jak se vůbec vyrábějí? Může být základem i mražené ovoce? Je nějaký rozdíl mezi moštem, džusem a nektarem? Je zakalený mošt vadný? Na tyto a více otázek odpověděl Akademii kvality doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D., vedoucí Ústavu konzervace potravin, VŠCHT Praha.

číst dále ...

Ochutnejte nejznámější jídla z dánské kuchyně

Dánská kuchyně je pro většinu z nás spíše velkou neznámou, při pohledu na typická dánská jídla však brzy zjistíte, že by byla chyba ji nevyzkoušet. Vyniká totiž použitím čerstvých, lokálních surovin s důrazem na ingredience, které se pěstují či chovají přímo v Dánsku. Jídla inspirovaná dánskou kuchyní si můžete dopřát v rámci Dánského menu, které bude k dostání už příští týden na všech pobočkách Bageterie Boulevard.

číst dále ...

BistRAWveg: Tipy na chutné raw recepty, když člověka honí mlsná

Raw neboli syrová strava je jedním ze stylů stravování. Pokud člověka popadne chuť na sladké, je takříkajíc doma. Nepečené dorty a koláče s troškou umu a správných surovin lze zvládnout připravit v domácí kuchyni. Ve spolupráci s odborníky z BistRAWveg některé recepty a postupy odhalujeme.

číst dále ...

Ponechejte si chuť léta klidně po celou zimu

Jablka, hrušky, švestky nebo třeba broskve. V létě a na podzim máme k dispozici velké množství ovoce, které bychom si rádi „zakonzervovali“ na horší časy. Jedním ze způsobů, jak plody uchovávat a připomenout si tak vůni léta a podzimu kdykoli, je sušení. V ovoci se zachová velké množství vitamínů a svou chutí pak obohatí nespočet jídel – od nákypů, smoothie, granolu až po snídaňové kaše.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy