REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněný chlebový dort

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kůrky zbavená chlebová šiška, nakrájená na plátky, obložené šunkou, natvrdo uvařenými vejci, máslem, hořčicí a dalšími ingrediencemi, poskládaná opět do tvaru chleba.


Ingredience:
menší bílá chlebová šiška
200 gšunky nebo domácího pečeného masa
200 gvlašského salátu
200 gnastrouhaného tvrdého sýra
150 gšunkového salámu nakrájeného na tenké plátky
150 gmásla
4 kssterilované okurky
3 ksnatvrdo uvařená vejce
1 ksmalý kelímek hořčice
1 svazekředkviček

Postup:

1. Šišku chleba tence okrájíme a tak zbavíme kůrek, získáme tak chlebovou cihlu
2. Chléb nadvakrát po celé délce rozkrojíme, takže získáme tři obdélníky
3. Jednu placku potřeme máslem, poklademe plátky rozkrájených ředkviček a na ně položíme kolečka pokrájených vajec, vše posypeme nastrouhaným sýrem
4. Přiklopíme druhým chlebovým obdélníkem, jeho povrch opět pomažeme máslem, potřeme hořčicí, poklademe plátky šunky a posypeme jemně usekanými okurkami
5. Přiklopíme posledním chlebovým plátkem, který také potřeme máslem, i ten posypeme ustrouhaným sýrem a ozdobíme kornoutky šunkového salámu, naplněnými vlašským salátem, nakonec ozdobíme usekanou zelenou petrželkou
6. Chlebový dort dáme vychladit do lednice.

Doporučení:

Chlebový dort můžeme ozdobit i z venku, například nějakou pomazánkou, kolečky salámu, rajčat, okurek …

Poznámka:

Takto naplněnou, dobře vychlazenou, chlebovou šišku krájíme jako klasický dort.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy