REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slaný dort pro labužníky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slaný korpus obložený anglickou slaninou, šunkou, cibulí a ementálem, zalitý vejci rozmíchanými v mléce, zapečený v troubě.


Ingredience:
Na těsto:
150 ghladké mouky
2 lžícemléka (nebo podle potřeby)
1 lžícemásla
1 lžícesádla
sůl
Na obložení:
100 gmasité anglické slaniny
100 gšunky
4 kstenké plátky ementálu
3 ksvejce
1 ksstředně velké cibule
1 dlmléka
sekaná petrželka
mletý pepř
kmín
dortová forma
mouka na pomoučení válu
tuk na vymazání dortové formy

Postup:

1. Z mouky, sádla, másla, soli a mléka vypracujeme na pomoučeném vále tuhé těsto, které vyválíme na kulatou placku
2. Připravené těsto vložíme do vymazané dortové formy a vytvarujeme až k jejímu okraji
3. Na rozložené těsto klademe plátky slaniny, šunky, na kolečka nakrájenou cibuli
4. Vše zalijeme mlékem, ve kterém jsme předem rozšlehali vejce, koření, sůl a jemně usekanou petrželku
5. Slaný dort pečeme pozvolna, v předehřáté troubě na 160-170 °C asi 30 minut, pozor, aby se dort zespodu nepřipálil
6. Upečený dort rozkrájíme a podáváme například s celerovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy