REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dort s hráškem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slaný dort připravený z těstového korpusu vyplněného vaječnou směsí s vložkou zeleniny.


Ingredience:
Na těsto:
250 gpolohurbé mouky
120 gmásla
1 ksvejce
2 lžícemléka
sůl
Na náplň:
450 ghrášku
300 gmíchané zeleniny
200 gkysané smetany
150 gměkkého salámu
150 gnastrouhaného tvrdého sýra
100 gsýra feta
5 ksvajec
mletý černý pepř
vegeta
sůl
máslo
Ostatní:
mouka na vysypání formy
tuk na vymazání formy
dortová forma

Postup:

1. Z mouky, másla, mléka, vajec a soli si připravíme těsto, které necháme 20 minut v chladnu odpočinout
2. Těsto rozválíme na pomoučeném vále do tvaru kruhu a přeneseme do vymaštěné a moukou vysypané dortové formy, vyplníme dno i boky
3. Měkký salám nakrájíme, míchanou zeleninu osolíme, opepříme, krátce orestujeme na rozehřátém másle a smícháme s hráškem
4. Tvrdý sýr nastrouháme
5. Do misky dáme celá vejce, smetanu a nastrouhaný sýr, směs osolíme, dochutíme vegetou případně ještě osolíme a vše promícháme
6. Do namíchané zeleniny přidáme vaječnou směs, nakrájený salám a promícháme
7. Veškerou hmotu vlijeme na těsto do formy a vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 °C, pečeme asi 60 minut
8. Krátce před dopečením posypeme dort kousky sýra feta a necháme zapéct
9. Dort necháme vychladnout, naporcujeme ho a ozdobíme nastrouhaným sýrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy