REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní rýžová pánev

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na cibulce opečená kolečka kabanosu, rajčat a pórku, promíchaná s vařenou rýží.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
425 gloupaných rajčat i s nálevem
300 gkabanosu nebo česnekového salámu
250 grýže
30 gmásla nebo rostlinného tuku
2 ksstředně velké cibule
1 ksvětšího pórku
sladká mletá paprika
mletý černý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Oloupeme cibuli i salám a nakrájíme je na tenká kolečka
2. Okapaná rajčata (nálev schováme na pozdější použití) a očištěný pórek posekáme na větší kousky
3. V pánvi rozehřejeme tuk, postupně přidáme cibuli, plátky salámu a nakonec pórek, směs dusíme za občasného míchání 2 až 3 minuty
4. Na závěr přidáme rajčata a rajčatovou šťávu a necháme podusit na mírném ohni asi 5 minut, pokrm osolíme a okořeníme pepřem
5. Dopředu uvařenou rýži dochutíme solí a kořením, promícháme s ostatními ingrediencemi na pánvičce.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy