REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Perkelt z párků II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kolečka tenkých párků opečená na cibulovém základě, podušená spolu s paprikou a dalšími ingrediencemi ve vývaru z masoxu.


Ingredience:
500 gtenkých párků v celofánu
50 gmásla
2 kszelené paprikové lusky
2 ksrajčat
1 kskostky masoxu
1 ksvětší cibule
1,5 lžičkymleté papriky
1 lžičkahladké mouky
voda
sůl

Postup:

1. Na rozpáleném sádle osmahneme na drobno usekanou cibuli
2. Vložíme na ni kolečka rozkrájených, sloupaných párků a krátce je ze všech stran opečeme
3. Pokrm zasypeme mletou sladkou paprikou, přidáme čtvrtky rajčat, na nudličky pokrájené papriky, zasypeme lžičkou hladké mouky, orestujeme 4. Nakonec vše podlijeme 2 dcl vývaru z vody a kostky masoxu, osolíme, okořeníme pepřem a dusíme pod pokličkou asi 20 minut.

Doporučení:

Perkelt z párků podáváme s vařenými brambory nebo čerstvým pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy