REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní pstruh

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Grilovaný, v pikantní omáčce marinovaný pstruh.


Ingredience:
4 kspstruhů
Na marinádu:
1/4 hrnkucitronové šťávy
2 lžícerozpuštěného másla
2 lžíceoleje
2 lžícenasekané petrželky
2 lžícesezamových semínek
1 lžíceomáčky tabasco
1/2 lžičkystrouhaného zázvoru
1/2 lžičkysoli

Postup:

1. Pstruhy očistíme a kůži na několika místech jemně prořízneme
2. V mělké míse smícháme citronovou šťávu, olej, rozpuštěné máslo, na jemno nasekanou petrželku, sezamová semínka, omáčku tabasco, strouhaný zázvor a sůl
3. Do připravené marinády vložíme pstruhy, necháme v chladu alespoň 2 hodiny odležet a ryby často otáčíme
4. Pstruhy grilujeme na středně rozpáleném grilu za stálého potírání marinádou z každé strany asi 12 minut.

Doporučení:

Podáváme s plátky bílého nasucho opečeného toastu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy