REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené ryby po turecku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ryby připravené na drátěném roštu nebo na grilu, okořeněné, naplněné silnějšími kolečky cibule a snítky petrželky.


Ingredience:
800 gdrobných bílých ryb
100 goleje
2 ksvelké cibule
čerstvá petrželka
mleté pálivá paprika
mletý černý pepř
citrónová šťáva
sůl

Postup:

1. Očištěné, vykuchané a pod tekoucí studenou vodou opláchnuté ryby osušíme papírovým ubrouskem
2. Z venku i zevnitř je osolíme, okořeníme pepřem a pálivou paprikou
3. Do břišních dutin vložíme po snítce petrželky a silnější kolečka cibule
4. Mřížku roštu potřeme olejem a ryby opečeme po obou stranách do hněda, za stálého potírání oleje a citrónovou šťávou
5. Ryby pečeme, v závislosti na jejich velikosti a žáru, asi 15 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy