REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní masová směs s houbovou čalamádou na topince

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Obložené topinky marinovanou masovou směsí připravenou z proužků kuřecího masa, cibule, houbové čalamády a dalších surovin.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
1 kschlazený kuřecí prsní řízek (cca 200 až 250 g)
1 kscibule
3 lžíceoleje
2 lžícekvalitní sojové omáčky
1 lžíceworcersterské omáčky
1 lžícekoření "gurmánský chilli steak" (Vitana)
2 lžičkydrcených chilli papriček nebo cayenský pepř
Na houbovou směs:
400 ghoubové čalamády
1 ksčervené masité papriky
1 hrstčerstvých koriandrových lístků
sůl
plátky chleba na topinky
Ostatní:

Postup:

1. Maso nakrájíme na kostky nebo nudličky, zakápneme olejem, přidáme zbývající ingredince a řádně promícháme, v uzavíratelné nádobě necháme přes noc v lednici marinovat
2. Marinované maso dáme do pánve a restujeme, za stáleho míchání, cca 10 minut
3. Přidáme na céčka pokrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět
4. Pak přidáme houbovou čalamádu a vše prohřejeme, podle chuti případně dosolíme
5. Úplně nakonec přidáme posekaný koriandr
6. Podáme na čerstvě usmažených topinkách.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy