Obložené topinky marinovanou masovou směsí připravenou z proužků kuřecího masa, cibule, houbové čalamády a dalších surovin.
Ingredience:
Rozpis na 2 porce: | |
1 ks | chlazený kuřecí prsní řízek (cca 200 až 250 g) |
1 ks | cibule |
3 lžíce | oleje |
2 lžíce | kvalitní sojové omáčky |
1 lžíce | worcersterské omáčky |
1 lžíce | koření "gurmánský chilli steak" (Vitana) |
2 lžičky | drcených chilli papriček nebo cayenský pepř |
Na houbovou směs: | |
400 g | houbové čalamády |
1 ks | červené masité papriky |
1 hrst | čerstvých koriandrových lístků |
sůl | |
plátky chleba na topinky | |
Ostatní: |
Postup:
1. Maso nakrájíme na kostky nebo nudličky, zakápneme olejem, přidáme zbývající ingredince a řádně promícháme, v uzavíratelné nádobě necháme přes noc v lednici marinovat
2. Marinované maso dáme do pánve a restujeme, za stáleho míchání, cca 10 minut
3. Přidáme na céčka pokrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět
4. Pak přidáme houbovou čalamádu a vše prohřejeme, podle chuti případně dosolíme
5. Úplně nakonec přidáme posekaný koriandr
6. Podáme na čerstvě usmažených topinkách.
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová