REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní kuřecí křídla a paličky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí maso obalené v ochucené mouce, na oleji zprudka opečené, pak v troubě pečené posypané moučnou směsí a zakápnuté olejem.


Ingredience:
6 kskuřecích paliček
6 kskuřecích křídel
200 mlpodmáslí
2 lžícesekané pažitky
slunečnicový olej
Na moučnou směs:
2 lžičkychilli
1 lžičkasoli
2 lžícemleté sladké papriky
2 lžíceprovenskálského koření
1 lžícepřírodního cukru
1 lžícesušeného česneku
1 lžícegrilovacího koření
225 ghladké mouky

Postup:

1. Očištěné kuřecí paličky i křídla naložíme nejméně na 1 hodinu do podmáslí smíchaného s na drobno nasekanou pažitkou
2. Mezitím smícháme hladkou mouku se sladkou mletou paprikou, provensálským kořením, solí, sušeným česnekem, cukrem, chilli a grilovacím kořením
3. V polovině ochucené mouky obalíme kuřecí maso, prudce opečeme ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje 3 minuty z každé strany
4. Pak rozložíme na plech s vyšším okrajem, posypeme zbylou ochucenou moukou, zakápneme olejem, vložíme do zahřáté trouby na 160 °C a pečeme asi 25 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy