REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní kuře na medu s broskvemi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V ostré marinádě marinované kuřecí čtvrtky upečené doměkka na cibulovém základě dochuceném zbylou marinádou a šťávou z broskví, jednotlivé porce podávané obložené kompotovanými broskvemi.


Ingredience:
Rozpis na 6 porcí:
6 kskuřecích stehen
1 ksvětší cibule
1 plechovkanaložených broskví
1 lžičkakoření garam masala
1/2 lžičkymletého zázvoru
1/2 lžičkysolamylu (škrobová moučka)
voda
pepř
olej
sůl
Na marinádu:
4 lžícemedu
4 lžícekečupu
4 lžícesojové omáčky
4 lžíceworchesteru
2 lžícerostlinného oleje
1 lžičkasladké mleté papriky
1 lžičkachilli
1 lžičkamletého pepře
1 lžičkasoli
2 ksstroužky prolisovaného česneku

Postup:
  1. Ze všech surovin na marinádu připravíme ostrou omáčku, kterou přelijeme čtvrtky kuřete, které můžeme ještě rozdělit na polovinu, maso marinujeme nejméně 1 až 2 hodiny, ale klidně i přes celou noc
  2. Kuřecí čtvrtky přendáme do pekáčku, přelijeme zbylou marinádou, pečeme 200 °C 90 minut, během pečení maso obracíme a potíráme výpekem
  3. Na dobře rozpáleném oleji orestujeme na drobno pokrájenou cibuli, nalijeme 1/2 šťávy z kompotovaných broskví a výpek z kuřete, maso udržujeme v teple
  4. Omáčku dochutíme mletým zázvorem, kořením garam masala, vše provaříme a nakonec zahustíme 1/2 lžičky solamylu rozpuštěného v troše studené vody, přidáme broskve nakrájené na plátky, prohřejeme, ochutnáme, případně omáčku osolíme a okořeníme pepřem
  5. Jednotlivé porce kuřete servírujeme podlité omáčkou a obložené broskvemi, nejlépe s vařenou rýží.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy