REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní kapr

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Osolené a moukou poprášené porce kapra zbaveného kůže, potřené pikantní marinádou, opečené v pánvi na rozpáleném oleji.


Ingredience:
1 kskapra
1 dcloleje
1/2 dclcitronové šťávy
5-6 lžichladké mouky
2-3 lžícehořčice
1 lžičkapepře
olej
sůl

Postup:

1. Vykuchaného kapra opláchneme pod studenou tekoucí vodou, pak ho zbavíme kůže a rozdělíme na porce, které osolíme a poprášíme hladkou moukou
2. Z hořčice, oleje, pepře a citronové šťávy připravíme pikantní marinádu, jíž porce kapra potřeme
3. Ještě jednou jednotlivé porce poprášíme moukou a v dobře rozehřátém oleji v pánvi kapra opečeme dozlatova.

Doporučení:

Podáváme nejlépe s bramborovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy