Nastrouhaná dužina cukety dochucená cibulí, solí, česnekem, pepřem, octem a hořčicí, povařená, nakonec sterilovaná.
Ingredience:
500 g | cukety |
4 lžíce | plnotučné hořčice |
1 lžíce | octa |
4 ks | stroužky česneku |
4 ks | větší cibule |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Oloupanou cuketu rozpůlíme, vyjmeme semeník a dužinu nastrouháme nahrubo
2. Nadrobno nasekanou cibuli smícháme s cuketou, osolíme a necháme do druhého dne proležet
3. Druhý den směs vaříme ve vlastní tekutině, kterou uvolní a to tak dlouho, až cibule změkne
4. Přidáme utřený česnek, hořčici, ocet, směs opět osolíme a okořeníme pepřem, vše dobře promícháme
5. Ještě horké plníme do zavařovacích skleniček, dobře uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut při 90 °C.