REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní bramborový guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Guláš z brambor, cibule, špekáčků, koření a smetany.


Ingredience:
400 gkvalitních špekáčků
1 lžičkamletého kmínu
1 lžičkamleté pálivé papriky
2 lžíceoleje
1 lžícemleté sladké papriky
6 ksvětších brambor
2 ksvětší cibule
1 kssladké smetany
1,5 lmasového vývaru (může být i z kostky)
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Oloupané brambory nakrájíme na kostky a oloupané cibule na kostičky
2. Na rozehřátém oleji osmahneme cibuli, přidáme nakrájené brambory, několikrát promícháme, pak přidáme mletou sladkou i pálivou papriku, mletý kmín a zalijeme masovým vývarem
3. Po 20 minutách vaření přidáme na kostičky nakrájené a zvlášť osmažené špekáčky a vše vaříme ještě cca 10 minut
4. Na závěr vmícháme sladkou smetanu, dochutíme solí a mletým pepřem (pozor, slané jsou špekáčky i vývar).

Doporučení:

Kdo fandí opravdu pikantnímu jídlu, hodí do guláše nasekanou chilli papričku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy