Guláš z brambor, cibule, špekáčků, koření a smetany.
Ingredience:
400 g | kvalitních špekáčků |
1 lžička | mletého kmínu |
1 lžička | mleté pálivé papriky |
2 lžíce | oleje |
1 lžíce | mleté sladké papriky |
6 ks | větších brambor |
2 ks | větší cibule |
1 ks | sladké smetany |
1,5 l | masového vývaru (může být i z kostky) |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Oloupané brambory nakrájíme na kostky a oloupané cibule na kostičky
2. Na rozehřátém oleji osmahneme cibuli, přidáme nakrájené brambory, několikrát promícháme, pak přidáme mletou sladkou i pálivou papriku, mletý kmín a zalijeme masovým vývarem
3. Po 20 minutách vaření přidáme na kostičky nakrájené a zvlášť osmažené špekáčky a vše vaříme ještě cca 10 minut
4. Na závěr vmícháme sladkou smetanu, dochutíme solí a mletým pepřem (pozor, slané jsou špekáčky i vývar).
Kdo fandí opravdu pikantnímu jídlu, hodí do guláše nasekanou chilli papričku.