Na kostky nakrájené brambory, podušené spolu se zeleninou a uzeninou doměkka.
Ingredience:
1 kg | nových (raných) brambor |
150 g | měkkého salámu |
120 g | rostlinného tuku |
10 ks | malých mrkví |
3 ks | kedlubny |
1/2 ks | cibule |
0,5 l | vývaru z masoxové kostky a vody |
zelená petrželka | |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Syrové oškrábané brambory opláchneme a nakrájíme je na větší kousky
2. V hrnci na tuku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme k ní očištěnou karotku nakrájenou na kolečka, rozkrájené kedlubny, brambory, salám a vše krátce podusíme
3. Směs podlijeme vývarem, přidáme sůl, pepř, jemně rozsekanou zelenou petrželku, promícháme
4. Zakryté poklicí dusíme doměkka.
Pokrm podáváme například s chlebovými topinkami.